Verdachte drugslab Hoogmade blijft in voorarrest

De rechtbank in Den Haag houdt de verdachte Erwin D. uit Leiden, die volgens het Openbaar Ministerie (OM) betrokken was bij een drugslab in Hoogmade, langer in voorarrest. Zijn advocaat vroeg vrijdag 11 december om vrijlating, maar daar stemde de rechtbank niet mee in.

Op 27 december 2019 vond de politie een drugslab in verschillende loodsen aan de Van Klaverweijdeweg in Hoogmade. De agenten vonden in de loodsen chemische grondstoffen en verschillende soorten drugs. Maanden later werden twee verdachten opgepakt. Maar volgens de advocaat van Erwin D. is nog altijd geen hard bewijs dat hij bij de drugslab betrokken was.

De loods die hij en zijn handlanger huurden zou volgens Erwin D. niet gebruikt zijn voor de productie van drugs. Volgens hen waren de loodsen waarin de chemische grondstoffen en verschillende soorten drugs zijn gevonden, niet van hen. Volgens de raadsman kwam het OM te snel met de conclusie dat er een drugslab zat in de loodsen. “Het is niet duidelijk dat er synthetisch drugs werden geproduceerd”, laat hij weten.

Drugssmokkel

Ook over de betrokkenheid van de verdachten bij de 40 kilogram cocaïne die onderschept werd in de haven van Rotterdam, is volgens de advocaat niet genoeg bewijs. Hij liet aan de rechtbank weten dat er uit de, door de politie onderschepte chats, bleek dat de verdachten niet bij de drugshandel betrokken was. De verdachte heeft op het moment van de onderschepping niet zijn handlangers gewaarschuwd of ingelicht. Op deze manier verzekerd de advocaat dat zijn verdachte niks van de 40 kilo cocaïne afwist.

De advocaat van Erwin D. vroeg in september ook al om vrijlating, maar hier kwam niks uit. Omdat de rechtsbank Erwin D. nog altijd verdenken, blijft hij ook deze keer nog gewoon vast zitten. Over drie maanden wordt er opnieuw gekeken naar alle bewijzen. Bovendien is de 68-jarige vader van de verdachte (hij was ook een verdachte) ondertussen al vrijgelaten en is zijn zoon is nog altijd voortvluchtig.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.