Vier woninginbraken in de gemeente Kaag en Braassem

Afgelopen week is er maar liefst vier keer ingebroken in de gemeente Kaag en Braassem.

Twee van de woninginbraken vonden plaats in de bloemenbuurt in Roelofarendsveen, één in Leimuiden en één in Woubrugge. De politie roept inwoners op om 112 te bellen indien zij iets verdachts zien. Zelf zal de politie de komende periode in ieder geval extra aandacht vragen voor preventie. Heb je info over een woninginbraak die afgelopen week heeft plaatsgevonden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

"Zodra het buiten langer donker is, proberen criminelen vaker hun slag te slaan. De herfst- en wintermaanden vragen om extra alertheid, zowel bij de politie als bij burgers. Mensen kunnen zelf actie ondernemen om de kans om slachtoffer te worden te verkleinen", aldus de politie. 

Inbrekers gebruiken verschillende methodes om in te breken. Gemiddeld is een inbreker binnen 30 seconden binnen! Duurt het langer om binnen te komen, dan zoeken ze liever een ander huis. Reden genoeg om voor goede sloten te zorgen die voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het is belangrijk goede sloten ook consequent te gebruiken. Ook als je maar ‘even’ weg bent of op een andere verdieping in de woning bent. Denk ook aan buitenverlichting. Of binnen wat lampjes aan laten op het moment dat je van huis bent."

Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.