Dorpsraad Rijnsaterwoude

Vroonlandschebrug Rijnsaterwoude volgende week toch niet afgesloten

Al enige tijd is de Herenweg in Rijnsaterwoude vanwege werkzaamheden afgesloten. Maandag 11 januari liet Hoogheemraadschap Rijnland weten dat zij maandag 18 januari tot en met vrijdag 22 januari de Vroonlandschebrug wilde renoveren. Dit zou betekenen dat beide ingangen naar Rijnsaterwoude afgesloten zouden worden. Na veel beweging vanuit de dorpsraad Rijnsaterwoude heeft de gemeente besloten de werkzaamheden aan de brug uit te stellen tot de Herenweg volledig is gerenoveerd.   

Dat zowel de Herenweg als de Vroonlandschebrug afgesloten zouden worden, zou betekenen dat de enige ingang naar Rijnsaterwoude de ‘illegale’ Kerkweg/Parallelweg is. En die weg is onmogelijk te berijden met een vrachtwagen of een zwaar landbouwvoertuig. De dorpsraad Rijnsaterwoude was van mening dat het ook gevaarlijk kon zijn als er een zwaar voertuig, van bijvoorbeeld de brandweer, het dorp niet in en uit kon gaan. ‘’Daarnaast is het ook vreemd dat iedereen met de auto via de parallelweg Rijnsaterwoude uit moet terwijl dat verboden is! Deze situatie is onaanvaardbaar’’, aldus de dorpsraad Rijnsaterwoude.  

Na overleg met de gemeente over het probleem liet de dorpsraad weten dat de gemeente geen bereidheid toonde om aan deze situatie iets te veranderen. Later werd duidelijk dat dit niet de bedoeling was. ‘’Het werk van het Hoogheemraadschap gaat uitgesteld worden. Het past nu niet tegelijk met andere werkzaamheden aan Herenweg’’, laat wethouder Yvonne Peters-Adrian weten. De werkzaamheden aan de Herenweg zullen eind april 2021 volledig zijn afgerond. Daarna wordt er gekeken naar de Vroonlandschebrug.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.