Dorpsraad Rijnsaterwoude

Vroonlandschebrug Rijnsaterwoude volgende week toch niet afgesloten

Al enige tijd is de Herenweg in Rijnsaterwoude vanwege werkzaamheden afgesloten. Maandag 11 januari liet Hoogheemraadschap Rijnland weten dat zij maandag 18 januari tot en met vrijdag 22 januari de Vroonlandschebrug wilde renoveren. Dit zou betekenen dat beide ingangen naar Rijnsaterwoude afgesloten zouden worden. Na veel beweging vanuit de dorpsraad Rijnsaterwoude heeft de gemeente besloten de werkzaamheden aan de brug uit te stellen tot de Herenweg volledig is gerenoveerd.   

Dat zowel de Herenweg als de Vroonlandschebrug afgesloten zouden worden, zou betekenen dat de enige ingang naar Rijnsaterwoude de ‘illegale’ Kerkweg/Parallelweg is. En die weg is onmogelijk te berijden met een vrachtwagen of een zwaar landbouwvoertuig. De dorpsraad Rijnsaterwoude was van mening dat het ook gevaarlijk kon zijn als er een zwaar voertuig, van bijvoorbeeld de brandweer, het dorp niet in en uit kon gaan. ‘’Daarnaast is het ook vreemd dat iedereen met de auto via de parallelweg Rijnsaterwoude uit moet terwijl dat verboden is! Deze situatie is onaanvaardbaar’’, aldus de dorpsraad Rijnsaterwoude.  

Na overleg met de gemeente over het probleem liet de dorpsraad weten dat de gemeente geen bereidheid toonde om aan deze situatie iets te veranderen. Later werd duidelijk dat dit niet de bedoeling was. ‘’Het werk van het Hoogheemraadschap gaat uitgesteld worden. Het past nu niet tegelijk met andere werkzaamheden aan Herenweg’’, laat wethouder Yvonne Peters-Adrian weten. De werkzaamheden aan de Herenweg zullen eind april 2021 volledig zijn afgerond. Daarna wordt er gekeken naar de Vroonlandschebrug.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.