Politie

Wapeninleveractie #dropit ook voor inwoners van Kaag en Braassem

In de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober doet Kaag en Braassem mee aan de landelijke inleveractie van wapens. In deze week kan iedereen ongestraft zijn wapen inleveren.

Zo dragen we met z’n allen bij aan een veilige samenleving. Wapens horen daar niet in thuis. Wist u dat de laatste jaren het wapenbezit onder de jeugd en jongvolwassenen toeneemt? Het dragen van een wapen is echter niet stoer en geeft schijnveiligheid. Wanneer iemand met een wapen op zak van huis gaat, is de stap om het te gebruiken klein. Het wapen kan ook tegen u gebruikt worden. En bij gebruik van het wapen, zijn de gevolgen voor slachtoffer en dader groot.

Inleverpunt

De gemeente roept jong en oud op om hun wapens in te leveren. Tijdens deze actieweek kunt u zonder strafrechtelijke gevolgen uw (steek)wapen inleveren in een container op een politiebureau eenheid Den Haag. Op het politiebureau in Ter Aar staat een speciale container waar u uw messen, slag- en stootwapens anoniem kunt inleveren.

Voor het inleveren van een vuurwapen, munitie of explosieven maakt u een afspraak met de politie via 0900 – 8844. De politie komt dan, in burgerkleding, bij u langs om het wapen op te halen. In principe wordt u hiervoor niet vervolgd, maar wordt er wel onderzocht of het vuurwapen gebruikt is bij een misdrijf.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.