ingezonden

Wederom te hoge vrachtwagen vast in aquaduct

Wederom heeft er vanavond een vrachtwagen klem gestaan onder het Ringvaartaquaduct. Het record van anderhalve maand geleden staat nog steeds, maar deze vrachtwagen kwam aardig in de buurt. 

De vrachtwagen reed woensdagavond rond de klok van 18.15u over de A4 richting Den Haag. Bij het naderen van het aquaduct begon de chauffeur al te twijfelen en minderde hij vaart. Toch reed hij door, waarna de combinatie, geladen met een vrachtwagen en een landbouwmachine vast kwam te zitten onder het aquaduct. 

Er hoefde geen berger aan te pas te komen om de truck los te trekken, het laten zakken van de luchtvering was deze keer genoeg. Toch bleek de combinatie 4.39m hoog te zijn, slecht 2 cm minder dan de truck die eind oktober vast stond. De wettelijk toegestane rijhoogte in Nederland is 4.00mtr, het aquaduct heeft een doorrijhoogte van 4.11 meter. 

hoge truck

De vrachtwagen is onder politiebegeleiding via de calamiteiten af- en toerit naar het brugrestaurant gebracht. Daar kan de chauffeur regelen dat hij aan de hoogte gaat voldoen. Of de chauffeur een bekeuring gekregen heeft, is bij ons op dit moment niet bekend.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.