Marjan Kinkel

Werkzaamheden buiten stilgelegd vanwege vorst

In de gemeente Kaag en Braassem zijn op dit moment veel werkzaamheden in de openbare ruimte in uitvoering. Dat zijn werkzaamheden van de gemeente, maar ook van andere aannemers en nutsbedrijven. Vanwege de vorstperiode zijn veel werkzaamheden helaas stil gelegd. De gemeente verwacht dat dit, kijkend naar de weersvoorspelling, ook nog even kan duren.

Waarom ligt het stil?

De werkzaamheden liggen stil, omdat het te koud is om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Dat gaat dan niet alleen om de omstandigheden voor de medewerkers, maar vooral om zaken als het verwerken van bouwmaterialen, rioleren, straatwerk, asfalteren en graven. Asfalteren is met deze temperaturen gewoonweg niet mogelijk. Zet je dit wel door, dan heeft dat slechte kwaliteit tot gevolg. Ook breek- en graafwerkzaamheden kunnen en mogen met dit weer niet uitgevoerd worden. 

Omgeving, verkeer en hinder

''Wij snappen dat u zich wellicht zorgen maakt over de bereikbaarheid tijdens deze periode'', laat de gemeente weten. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor een goede bereikbaarheid. Per project wordt maatwerk geleverd. ''Wij hebben de verschillende partijen gevraagd het werkterrein op een goede manier af te zetten. Verder wordt u  via de verschillende projecten apart  geïnformeerd worden over de aangepaste planning en het vervolgen van de werkzaamheden. U kunt hierover informatie terugvinden via de website of de bouwApp.''

Strooien en afvalinzameling

''Wij leveren met onze buitendienst uiterste inspanningen om de wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden.'' Er wordt regelmatig gestrooid en met veegwagens gereden. Dit om de bereikbaarheid en veiligheid voor jou en bijvoorbeeld de afvalinzameling zo goed mogelijk te houden.  

Communicatie

Algemene informatie en updates kan je vinden op de website van de gemeente. De gemeente Kaag en Braassem maakt bij een aantal projecten gebruik van de BouwApp. Gebruikers ontvangen met de BouwApp aankondigingen en updates  van projecten in de buurt en kunnen zo snel contact opnemen met de omgevingsmanager van het betreffende bouwproject. De BouwApp is te downloaden in de App Store (iOS/Apple) en Google Play Store (Android). Een handig communicatiemiddel om altijd op de hoogte te zijn!


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.