Pixabay

1,5 meter afstand houden is weer verplicht vanaf woensdag 24 november

Het was al een dringend advies, maar vanaf 24 november is het weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Dit betekent dat agenten en handhavers hier ook weer op kunnen handhaven.

Het demissionaire kabinet heeft strengere maatregelen genomen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. “Daarbij is het essentieel dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Eén van de belangrijkste basisregels is het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar.”

Het dringend advies om 1,5 meter afstand te houden wordt vanaf 24 november weer omgezet in een verplichting. Ondernemers en beheerders van publieke ruimten dienen er zelf voor te zorgen dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar.

Iedereen van 18 jaar en ouder moet verplicht 1,5 meter afstand tot iemand anders houden, behalve als zij op één adres wonen. Er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is. Of in situaties waarin afstand houden niet goed kan. Soms is het dragen van een mondkapje verplicht of gelden andere aanvullende maatregelen. 

Een boete bedraagt € 95.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.