InTeylingen

Afgelopen week minder nieuwe coronabesmettingen

Het aantal coronabesmettingen in Kaag en Braassem is afgelopen week met 95 besmettingen toegenomen. Een daling ten opzichte van de week ervoor, toen er 113 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld. 

Het aantal afgenomen coronatests in de teststraten lag ook lager dan de week ervoor. Er werden zo'n 130 minder testen afgenomen.

Laat je testen

GGD Hollands Midden uitte afgelopen week zorgen over dat mensen met klachten toch bij elkaar op bezoek gaan en soms zelfs gaan werken. Dit is gebleken uit hun bron- en contactonderzoeken en de gedragsonderzoeken. “We houden, samen met onze collega’s in de zorg, ons hart vast: heeft het virus met kerst de kans gekregen om zich verder te verspreiden en wat betekent dit voor de jaarwisseling?”

Daarom adviseert GGD Hollands Midden dringend om je te laten testen als je klachten hebt. Denk hierbij aan klachten zoals bijvoorbeeld een loopneus of een kuchje. Ga in dat geval ook niet op bezoek bij anderen en ontvang ook geen bezoek, zo luidt het advies. “Zorg dat je een ander niet besmet. Iedereen wil 2021 goed beginnen, jij toch ook?”

Het is niet mogelijk om je te laten testen als je geen klachten hebt. GGD Hollands Midden adviseert je wel om je te laten testen als je contact hebt gehad met een besmet persoon. Je wordt dan uitgenodigd door de GGD om je na vijf dagen na het contact te laten testen, of je krijgt een melding van de CoronaMelder app. 

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.