InTeylingen

Afgelopen week minder nieuwe coronabesmettingen

Het aantal coronabesmettingen in Kaag en Braassem is afgelopen week met 95 besmettingen toegenomen. Een daling ten opzichte van de week ervoor, toen er 113 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld. 

Het aantal afgenomen coronatests in de teststraten lag ook lager dan de week ervoor. Er werden zo'n 130 minder testen afgenomen.

Laat je testen

GGD Hollands Midden uitte afgelopen week zorgen over dat mensen met klachten toch bij elkaar op bezoek gaan en soms zelfs gaan werken. Dit is gebleken uit hun bron- en contactonderzoeken en de gedragsonderzoeken. “We houden, samen met onze collega’s in de zorg, ons hart vast: heeft het virus met kerst de kans gekregen om zich verder te verspreiden en wat betekent dit voor de jaarwisseling?”

Daarom adviseert GGD Hollands Midden dringend om je te laten testen als je klachten hebt. Denk hierbij aan klachten zoals bijvoorbeeld een loopneus of een kuchje. Ga in dat geval ook niet op bezoek bij anderen en ontvang ook geen bezoek, zo luidt het advies. “Zorg dat je een ander niet besmet. Iedereen wil 2021 goed beginnen, jij toch ook?”

Het is niet mogelijk om je te laten testen als je geen klachten hebt. GGD Hollands Midden adviseert je wel om je te laten testen als je contact hebt gehad met een besmet persoon. Je wordt dan uitgenodigd door de GGD om je na vijf dagen na het contact te laten testen, of je krijgt een melding van de CoronaMelder app. 

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.