Pixabay

Al duizenden vaccinatieafspraken gemaakt voor coronavaccin

Drukte bij het callcenter van de GGD, waar de eerste vaccinatieafspraken worden ingepland. In de eerste uren werden er al duizenden afspraken gemaakt, zo zegt GGD Hollands Midden. Er wordt in de regio Hollands Midden ook een paar dagen eerder gestart met vaccineren dan gepland. 

Sinds maandagochtend 4 januari zitten medewerkers in het callcenter klaar om de eerste vaccinatieafspraken te maken. “We zijn er klaar voor! De eerste duizenden afspraken zijn inmiddels gemaakt en hopelijk komen daar nog velen bij in de toekomst”, aldus GGD Hollands Midden.

Vaccineren zorgmedewerkers

Zo’n 269.000 zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen ontvangen via hun werkgever de uitnodiging voor een coronavaccinatie. In de regio Hollands Midden gaat het om zo’n 11.000 zorgmedewerkers. Daarna volgen medewerkers in de gehandicaptenzorg en wijkverpleging.

Medewerkers in de acute zorg zullen ook op korte termijn gevaccineerd kunnen worden. Dat is afgelopen weekend aangekondigd nadat ministers Hugo de Jonge (VWS) en Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) daar afspraken over hebben gemaakt met LNAZ-voorzitter Ernst Kuipers. De verwachting is dat het vaccineren van acute zorgmedewerkers wordt verspreid over tien ziekenhuizen.

Eerder starten met vaccineren

Eerder dan gepland zullen een aantal GGD regio’s in Nederland starten met vaccineren van zorgmedewerkers. In de regio Hollands Midden wordt op 15 januari gestart, wat eerst 18 janauri was. “Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.