Pixabay

Al meer dan 15.000 mensen in de regio getest op het coronavirus

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op corona. Sinds die tijd zijn er in de regio Hollands Midden al ruim 15.000 coronatesten afgenomen. 

Afgelopen week werden er in de teststraten, ziekenhuizen en verzorg- en verpleeghuizen samen in totaal 3314 testen afgenomen. Met een aantal van 18 positief geteste personen, is er een hele lichte stijging van 0,1% in het aantal positieve testen ten opzichte van vorige week. In Kaag en Braassem werden er in de afgelopen week totaal 109 coronatesten afgenomen, waarvan één persoon besmet bleek met het coronavirus. Daarnaast zijn er ook geen nieuwe coronaclusters ontstaan.

In de week van maandag 29 juni tot en met zondag 5 juli ging het aantal afgenomen coronatesten in de regio voor het eerst over de 15.000 heen. Testen doen deze mensen niet voor hun lol, zo benadrukt GGD Hollands Midden. “Dit doen zij voor de gezondheid van hun familie, vrienden en collega’s. We waarderen het dan ook dat mensen met klachten zich aanmelden voor de test.”

Ook benadrukt GGD Hollands Midden dat mensen zich moeten blijven testen als zij klachten hebben. “Wij zijn blij dat nog steeds een heel laag percentage positief test. Ook in de zomerperiode roepen wij iedereen op zich goed aan de maatregelen te houden en je te laten testen als je klachten krijgt. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”


Meer nieuws

Sport gisteren 17:44

EK Verbij binnen 100 meter over

Het EK in Heerenveen duurde dit jaar voor Kai Verbij nog geen 100 meter. Door een val na de start op de eerste 500 meter, kan hij zijn derde Europese titel voorlopig in de ijskast zetten.

Algemeen 15 jan. 2021 15:42

Elke maandag een brandende vraag van brandweer Leimuiden

Elke maandag stelt brandweer Leimuiden een brandende vraag op hun Facebook. Je hebt dan tot en met vrijdag om de vraag te beantwoorden. Daarna wordt de vraag beantwoord. Maar naast dat je meer leert over verschillende onderwerpen van de brandweer, komen er ook leuke acties aan met een daarbij horende prijs voorbij.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 13:15

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 11:37

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.