Dennis

Alkeburcht nadert voltooiing

April 2018 kochten 5 lokale ondernemers onder de naam EVVW-Groep het Roelofarendsveense dorpshuis De Alkeburcht. Om deze op te knappen en te behouden voor het dorp. Nu, 4 jaar later is de verbouwing zo goed als klaar en leidt een trotse John Verdel ons rond in een opgeknapte Alkeburcht.

De tribune voor de theaterzaal was eigenlijk al gekocht en ook aan de lekkage van de dijk waren de heren al begonnen voor het contract getekend was. Het tekent het enthousiasme van de heren, die veel dingen zelf deden. Binnen 2 jaar draaien was de opzet. Maar ja, niemand had toen nog van Covid gehoord.

Tekst gaat door onder de foto

Alkeburcht eetzaal

Beneden aan de Wilgenstraat werden 3 winkelpanden gerealiseerd. Die werden al snel ingenomen door afhaalrestaurants en een ijssalon. Ondertussen is Stix & Bowls zo gegroeid, dat zij van 2 panden 1 gemaakt hebben. Ook kwamen er 17 appartementen in het gebouw. Gelukkig ging dit niet ten koste van de originele functie van het gebouw, een dorpshuis met theater. Wel werd de oostzaal iets kleiner dan hij was. Deze zaal is nu geschikt voor presentaties, feesten en partijen tot ongeveer 100 man, aldus Verdel.

Tekst gaat door onder de foto

Alkeburcht bar

Heikel puntje in de oude Alkeburcht waren de toiletten. Deze zijn flink opgeknapt en het lukte de heren er nog een extra toiletblok en een invalidentoilet bij te bouwen. Ook beschikt De Alkeburcht nu over een artiestenkleedkamer met douche en toilet. De grote theaterzaal was natuurlijk al opgeknapt. Daar hebben we al in kunnen genieten van voorstellingen van onder andere Luid Kaag en Braassem en WijPresenteert. Wel is daar nog een technische ruimte aan toegevoegd.

Dan de horeca. Ook niet onbelangrijk. De 5 ondernemers hebben allemaal hun eigen bedrijf, dus om dat er bij te runnen was geen optie. Poco Mas neemt die voor haar rekening. De eetzaal en bar zijn sfeervol ingericht en het restaurant beschikt over een grote keuken, die van alle gemakken is voorzien. Alleen het terras moet hier en daar nog afgewerkt worden, maar dat gaat zeker goed komen. “De basis om er iets moois van te maken is er dus”, zo verteld Verdel. De eerste voorstellingen en presentaties hebben we al gehad en dat ging prima”.

Tekst gaat door onder de foto

Alkeburcht tribune

Als u nu denkt dat de heren na de voltooiing van de Alkeburcht relaxt achterover gaan zitten en op hun lauweren gaan rusten, dan heeft u het mis. “We hebben het gebouw van Jan Punt gekocht, daar gaan we ook weer iets moois van maken. Wij willen De Noordhoek het plein geven dat het verdient. Mooi, Sfeervol en gezellig,” zo sluit Verdel af.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.