Overige 26 feb. 2021 12:45

Herenboeren-boeren gezocht voor Herenboeren aan den Drecht

Boer zoekt vrouw? Nee, boerderij zoekt boer. Herenboeren aan den Drecht in Leimuiden heeft namelijk grond en een gevulde coöperatie, maar nog geen boeren. En ze zoeken niet zomaar boeren, maar echte Herenboeren-boeren.

Overige 25 feb. 2021 09:06

D66KB oprichter vrijgepleit van MeToo-praktijken

Volgens een klokkenluidster binnen D66, die haar verhaal deed op een anoniem schrijversplatform write.as, ging het al jaren mis in de partij met seksuele intimidatie. Hoofdrolspeler in het verhaal, D66’er Frans van Drimmelen, is vrijgepleit van de beschuldigingen.

Overige 23 feb. 2021 08:42

Melding gebouwbrand blijkt barbecue te zijn

Gisterenavond kregen hulpdiensten een melding van een gebouwbrand in een woning in Roelofarendsveen. Toen zij ter plaatse kwamen, bleek de melding loos te zijn. Het ging niet om brand, maar om een barbecue!

Overige 19 feb. 2021 12:10

Snelheidscontrole in Rijpwetering

Politie Kaag en Braassem heeft gecontroleerd op snelheid in Rijpwetering. Dit was naar aanleiding van klachten van buurtbewoners.

Overige 17 feb. 2021 14:26

Nederlands oefenen door weer en wind met Tom in de Buurt

In verband met het coronavirus kan Tom in de Buurt Kaag en Braassem geen In Taalcafé organiseren. Als alternatief hiervoor bieden de Bibliotheek Rijn en Venen en Tom in de buurt in Roelofarendsveen een taalwandelgroep aan.  Elke dinsdagochtend hijsen de deelnemers zichzelf in warme jassen en sjaals om een uurtje te wandelen en tegelijkertijd de Nederlandse taal te oefenen.

Overige 12 feb. 2021 12:03

IJsclub Alkemade is open - andere landijsbanen volgen

Sinds gisteren is ook IJsclub Alkemade weer open. Er is met man en macht gewerkt om de landijsbaan klaar te maken, die vanwege corona alleen toegankelijk is voor de leden. Maar niet getreurd, ook andere ijsverenigingen zijn druk bezig met voorbereiden.

Advertorial Overige 12 feb. 2021 11:12

Als geluid je vijand is – De Praktijk4Kids helpt bij misofonie

Niet meer samen aan tafel kunnen eten, niet meer in het openbaar vervoer kunnen reizen, niet gezamenlijk televisie kunnen kijken met wat chips erbij… Als geluid je vijand is, kan het leven heel lastig zijn voor jou en je gezin. ​

Overige 11 feb. 2021 08:59

Man rijdt dwars over rotonde heen

Afgelopen weekend, op vrijdagavond 5 februari, zag een automobilist de rotonde op de N446 bij Hoogmade over het hoofd, en reed midden over de rotonde heen.

Overige 5 feb. 2021 10:24

Stichting Het Vergeten Kind brengt Heppie Boxen naar Kaag en Braassem

Niet alle kinderen hebben helaas een stabiele, liefdevolle omgeving waar ze kunnen opgroeien en ontplooien en niet alle kinderen lukt het om zelfstandig vriendjes te maken. Woensdag 3 februari ging stichting Het Vergeten Kind langs bij wethouder Floris Schoonderwoerd met Heppie Boxen.

Overige 5 feb. 2021 09:27

In deze buurten in de gemeente Kaag en Braassem kwamen in 2020 de meeste overlastmeldingen binnen

Overlast is nooit prettig. Met een lange dag in het vooruitzicht probeer je net te gaan slapen, totdat er kabaal te horen is in de straat. Dreunt de bass van de muziek door? Zijn mensen hard aan het praten? Jongeren aan het rondhangen? In totaal kwamen afgelopen jaar 511 meldingen van overlast binnen in de gemeente Kaag en Braassem. Benieuwd hoe het met jouw buurt zit? Dat lees je hier.

Overige 2 feb. 2021 15:01

ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem helpt met vaccinatieritten

Vanaf eind januari ontvangen mensen via de huisarts of het RIVM een uitnodiging voor een COVID-19 inenting. Dit zal op leeftijd geschieden, waarbij de oudsten eerst worden uitgenodigd. Bent u minder mobiel, hebt u een afspraak om u te laten vaccineren tegen COVID-19 en hebt u geen vervoer? Zelf regelen is lastig en u kunt geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie? Lees dan verder.

Overige 28 jan. 2021 10:52

Volkstuintjes steeds populairder in coronatijd

Volkstuinen zijn nog nooit zo populair geweest. Zo ziet ook De Veense Volkstuin een toename van het aantal tuinders. ‘’In een volkstuin ben je niet alleen actief en gezond bezig, maar de sociale interactie is ook een belangrijk aspect.’’

Overige 24 jan. 2021 10:01

Leimuiden krijgt herenboerderij

Negen herenboerderijen kent Nederland op dit moment. Kleinschalige, biologische boerderijen die 200 huishoudens van voedsel voorzien. Binnenkort begint de tiende. Bij ons in Leimuiden. Het eerste duurzame boerenbedrijf van het Groene Hart wat rechtstreeks voor klanten produceert.

Overige 23 jan. 2021 13:41

Vanish kiest ruime sop

Afgelopen nacht en vanmorgen vroeg heeft project 819, tegenwoordig als "Vanish" door het leven gaand, onze gemeente verlaten. Door 2 sleepboten werd het schip richting Rotterdam gebracht.

Overige 22 jan. 2021 15:50

Beleef Adamas online tijdens Wereldkankerdag

Aandacht voor kanker, juist nu. Dit is het thema van Wereldkankerdag 2021 op 4 februari. En dat is wat Adamas geeft! Niet alleen op deze dag, maar gedurende het hele jaar. Dus ook in coronatijd.

Overige 21 jan. 2021 17:21

Woubrugge ziet naar elkaar om

Maudy Heemskerk, inwoonster uit Woubrugge, begon zich in december ongerust maken over eenzame mensen in haar dorp. Met die reden startte zij ‘Woubrugge ziet naar elkaar om.’

Advertorial Overige 21 jan. 2021 15:33

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Overige 18 jan. 2021 12:19

Traumahelikopter geland langs Hofdijklaan

Er is vanmorgen een traumahelikopter geland langs de Hofdijklaan in Oud Ade. Dit omdat er een coronapatiënt overgeplaatst moest worden. 

Overige 8 jan. 2021 11:29

Fonds Alphen doneert royaal bedrag aan Veense Veiling

Fonds Alphen en omstreken schenkt € 30.000 aan stichting Veense Veiling. Het bedrag is bedoeld voor de aanschaf van audiovisuele apparatuur, waarmee de Veense Veiling de Afmijnzaal in ere kan herstellen.