Overige 12 aug. 2022 18:49

24e beachvolleybal Leimuiden aanstaande

Zondag 28 augustus gaat het eindelijk weer gebeuren, beachvolleybal Leimuiden, voor de 24e keer. Na twee jaar geen beachvolleybal  ivm covid-maatregelen, staat iedereen te trappelen. In 2019 werden drie nieuwe bestuursleden geworven, Rick van der Zee, Guido Stokman en Michiel Molenaar, eindelijk mogen ze aan de bak.

Overige 11 aug. 2022 18:00

Ladder(s)zat presenteert Veense kermishit 2022

De Dinotones maakten in 2012 de eerste echte Veense kermishit. Twee jaar later pakte Snode Plannen het idee op, waarna Komen Lopen het het jaar erna deed. Nu pakt Ladder(s)zat het stokje op en presenteert vandaag, ruim een maand voor de Veense kermis, DE kermishit van 2022. Een hit die gaat, hoe kan het in deze tijd ook anders, over een virus, het kerruhmus virus!

Overige 8 aug. 2022 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Overige 25 jul. 2022 17:26

MINISTERIE VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT BEZOEKT KAAG EN BRAASSEM

Op maandag 25 juli 2022 organiseerden Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health (iPH) in samenwerking met de gemeente Kaag en Braassem, Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland en Energiek Zoeterwoude een werkbezoek. Vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kwamen Marjolijn Sonnema (directeur-generaal Volksgezondheid), Anja Zantinge (beleidscoördinatie Publieke Gezondheid) en Tim Hoek (beleidsmedewerker Publieke Gezondheid) op bezoek. Dit was een mooie gelegenheid om te laten zien hoe we met de verschillende betrokken partijen samenwerken.

Overige 25 jul. 2022 08:35

Inschrijving open voor praalwagens Veense corso

Van vrijdag 16 t/m zondag 25 september is de Veense kermisweek. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk de corso op zaterdag de 24e. Maar wat is die corso zonder karren?

Overige 20 jul. 2022 14:25

Het zat er al een tijdje aan te komen, de voetspecialist gaat verhuizen!

Veel mensen hebben het al gemerkt, er is gestart met de verbouwing van het pand waar BITS workspaces gevestigd is. Dat geeft uiteraard rommel, geluidsoverlast en wat ongemak. BITS workspaces verhuist eind dit jaar naar een nieuwe locatie en krijgt een nieuwe naam: Tech Campus De school. Tech Campus De school wordt een plek om (online) te werken en studeren, zonder behandelkamers.

Overige 18 jul. 2022 20:30

Weer ongeval onderaan afrit A4 bij Roelofarendsveen

Nadat het al een tijdje weer goed was gegaan, was het begin van de avond weer raak onderaan de afrit van de A4 bij Roelofarendsveen. Twee auto's knalde op de beruchte kruising vol tegen elkaar aan.

Overige 16 jul. 2022 09:37

HUNTED: BEN JIJ DE POLITIE TE SNEL AF?

Op donderdag 28 juli 2022 organiseert jeugdwerk de Driemaster in samenwerking met gemeente Kaag en Braassem en de politie het spel hunted in Roelofarendsveen. Weet jij uit handen van de politie te blijven?!

Overige 15 jul. 2022 19:27

Thuisblijversritten bij MC Alkemade

De eerste 4 weken van augustus kunt u elke woensdag een thuisblijversrit rijden met de motorclub Alkemade. De ritten starten om 18.30u bij het clubhuis in Oude Wetering.

Overige 9 jul. 2022 09:03

Leimuiderbrug weer in storing

Nadat de Leimuiderbrug vrijdagochtend al enige tijd in storing had gestaan, was het zaterdagochtend weer raak.

Overige 5 jul. 2022 10:11

Tientallen boeren uit Kaag en Braassem verzamelen zich met trekkers voor het gemeentehuis

Maandagavond 4 juli kwamen tientallen boeren naar het gemeentehuis van Kaag en Braassem in Roelofarendsveen. Daar vond een raadvergadering plaats en boeren uit de gemeente wilden deze kans grijpen om een statement te maken. Zij kwamen met zoveel mogelijk trekkers naar het gemeentehuis om ‘deze veel te stille gemeente te vragen een standpunt in te nemen’.

Overige 28 jun. 2022 20:17

25e Rolstoeldriedaagse groot succes!

Na een paar verloren jaren konden we eindelijk weer de rolstoeldriedaagse organiseren. En wat voor één! Het was de 25e keer, dus tijd om iets meer uit te pakken. Daarom hadden we in samenwerking met Regiobank/ Meer Advies een crowdfunding opgestart. Ook hebben we dit jaar het Braassemhuis en Hof van Alkemade uitgenodigd om deel te nemen aan dit feestelijke evenement. Daardoor gingen we dit keer met zo’n 46 deelnemers, 46 begeleiders, vlaggers, fietsers en de EHBO-auto op pad. Wauw, wat een grote groep!

Overige 28 jun. 2022 09:29

Lancering Uzzewuzze 'Purrie' bij Poel Vers

Op zaterdag 2 juli lanceert Brouwerij Uzzewuzze samen met Henny de Prie hun nieuwe bier 'Purrie' bij Poel Vers. Van 13:30 tot 17:00 uur is het bier dan te koop en gratis van de tap te proeven.

Overige 18 jun. 2022 21:56

Ronde van Jezus Eik in Hoogmade

Op vrijdagavond 17 juni heeft te Hoogmade weer de jaarlijkse ronde van Jezus Eik plaats gevonden. Een tijdrit over ± 14 km die voor de 28e keer is georganiseerd.

Overige 12 jun. 2022 22:14

Record aantal deelnemers aan 18e editie Sprietlopen Leimuiden

Leimuiden – De achttiende editie van het traditionele Sprietlopen in Leimuiden is zaterdag uitermate succesvol verlopen. ,,Na een (corona-)afwezigheid van twee jaar is het evenement weer helemaal terug’’, aldus Sprietloopvoorzitter Wim Buskermolen. Het succes is volgens Buskermolen te danken aan een aantal factoren: het weer, de gastvrijheid van de gastheer: de firma De Rijk beschoeiingen en steigerwerken, de samenwerking met het Oranje Comité en last but not least: de deelnemers. Dat waren er dit jaar – verdeeld over de vier categorieën bijna 200! Een record.

Overige 12 jun. 2022 16:51

N207 dicht na ongeval bij Leimuiden

De N207 is zondagmiddag richting Alphen enige tijd afgesloten geweest. De afsluiting was ter hoogte van de Burgemeester Bakhuizenlaan na een ongeval.

Overige 12 jun. 2022 15:39

Brandweer rukt uit voor vogel in spouwmuur

Zondagmiddag werd de brandweer van Roelofarendsveen opgeroepen voor een dier in problemen op het Noordplein in Roelofarendsveen. Bewoners van een appartement hadden tussen het raamkozijn en de buitenmuur een vogeltje zien fladderen.

Overige 11 jun. 2022 09:29

Feestweek Leimuiden spetterend van start

Vrijdagavond startte de feestweek van Leimuiden. Op het terrein van De Rijk B.V. werd het Ter land, Ter zee en in de lucht spectakel Hou 'm droog gehouden.

Overige 9 jun. 2022 16:15

Liander: maximale capaciteit elektriciteitsnet bereikt in delen van Kaag en Braassem

In navolging van andere gebieden in Nederland heeft het elektriciteitsnet in delen van de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop de maximale capaciteit bereikt voor het leveren van elektriciteit. Netbeheerder Liander werkt hard aan het uitbreiden van het elektriciteitsnet en het ontwikkelen van oplossingen om meer capaciteit te creëren. "Naar verwachting duurt het vijf jaar voordat we grootverbruikers van elektriciteit - zoals supermarkten, scholen, kantoren en fabrieken - die zich hier willen vestigen of meer elektriciteit willen, in hun vraag kunnen voorzien."

Overige 9 jun. 2022 13:28

Vroeger was alles… nieuwe verhalen in 2022!

De kaartverkoop is al begonnen, het schrijven is hard onderweg en de keelbanden worden stevig gesmeerd! De verhalenvoorstellingen van “Vroeger was alles…” zijn weer terug.