Ingezonden

Alkemade heren 1 laat punten liggen in spannende wedstrijd tegen De Reigers

Door de onthulling van het nieuwe sponsordoek de kledinglijn van businessclub ZwemSupport was het gezellig druk met toeschouwers en sponsoren in zwembad De Tweesprong afgelopen zaterdag. Vanaf een volle tribune was te zien dat Alkemade sterk begon en drie periodes lang voor stond op de Reigers en de overwinning in de laatste minuten liet glippen.

De Reigers wisten als te eerste te scoren, daarna was het Alkemade dat bijna de hele wedstrijd voor stond. De periodestanden van de eerste en tweede periode waren 2-2 en 6-4. In de derde periode wist Alkemade de voorsprong halverwege de periode uit te breiden naar 9-6. Daarna konden de Reigers via een strafworp en een bal van lange afstand in de laatste seconde van de derde periode terug komen tot 9-8. Aan het begin van de laatste periode zag het publiek dat de ploegen gelijk kwamen tot 9-9.

Aansluitend daarop maakte Tijs van der Meer en Jack Geerlings beide een doelpunt en was de stand 11-9. Met nog vier minuten op de klok leeg het mogelijk om de overwinning binnen te slepen. In de laatste 4 minuten konden de Reigers nog 3 maal scoren. Een maal vanuit een overtalsituatie en twee maal vanuit momenten waarop Alkemade niet goed oplette. Hierdoor kwam de eindstand 11-12.

De wedstrijd werd gekenmerkt door veel strafworpen en uitsluitingen. Alkemade kreeg deze wedstrijd 1 strafworp en Stephan Brug benutte deze, de Reigers kregen er drie, waarvan keeper Steef Klein er in de eerste periode één wist te keren. Doelpunten werden gemaakt door Stephan Brug (5), Bart van Es (2), Jack Geerlings (2), Tijs van der Meer (1) en Bob van Egmond (1)De andere teams van Z&PC Alkemade speelden ook thuis op dit avondje Alkemade. De E-jeugd (onder 11) en D-jeugd (onder 13) verloren beiden nipt met 6-8 en 9-10. De meisjes onder 15 jaar (C-jeugd) verloren met 3-10 van Katwijk. Heren 2 en dames 1 wisten wel te winnen met respectievelijk 12-10 en 9-5.