Castellum
Advertorial theater

Alphen herontdekt Castellum: "Voorverkoop beter dan in 2019"

De voorverkoop voor het theaterseizoen 2022/2023, dat op 15 september begint met een uitverkochte voorstelling van Nick en Simon, is in volle gang. De eerste resultaten zijn bemoedigend: de inwoners van Alphen aan den Rijn hebben hun theater herontdekt en kopen enthousiast kaarten in de volle breedte van het programma van cabaret tot opera en van muziek tot musical en dans. 

Voorverkoop beter dan

2019 Het voorverkoop resultaat voor theater (tot en met 1 september 2022) ligt ruim 2.700 kaarten hoger dan in 2019. Na twee seizoenen van geen of beperkte opening lijken de inwoners van de gemeente Alphen de weg naar hun theater weer terug te vinden. Zoals verwacht zijn de genres muziek en cabaret met grote namen als Nick en Simon, Daniel Arends en Patrick Laureij het meest populair, gevolgd door het familieaanbod met bekende namen als Assepoester, Kruimeltje en De Regels van Floor.

Marcel ’t Sas: “We zitten nog niet op het niveau van 2018/2019, maar dat was voor alle theaters in Nederland een buitengewoon succesvol jaar. Het toont echter aan dat bekend wordt dat er in Castellum voor iedereen iets te beleven valt, dankzij een compleet aanbod. Je hoeft de stad niet meer uit voor musical, dans of theater en dat ontdekken steeds meer mensen.” 

Risicoloos kaarten kopen

“Natuurlijk hebben ook wij te maken last minute aankopen” zegt directeur Marcel ’t Sas. “Daardoor blijft het tot op de dag voor de voorstelling spannend op hoeveel bezoekers we mogen rekenen. Mensen zijn door de verplaatsingen en afgelastingen als gevolg van Corona nog onzeker: ‘Gaat het wel door? Krijg ik mijn geld terug als het niet door kan gaan?’ Wij garanderen dat iedere bezoeker bij uitstel of annulering het betaalde geld terug kan krijgen. Ook bij ziekte, is kosteloos annuleren tot de dag van de voorstelling mogelijk. Zo gaan we ook de twijfelaars nog over de streep trekken.” 

Bioscoop Castellum 

In de bioscoop scoren met name de ‘specials’ goed. Zo eindigde Castellum onlangs met de concertfilm van André Rieu in top 10 van landelijke bezoekersaantallen en telde de eerste Ladies Night van het seizoen drie uitverkochte zalen. Ook de vraag naar CinePlus zorgde voor een uitbreiding van 2x per maand naar 6x per maand. “We zijn nog niet waar we willen zijn, maar we zien dat ook de filmliefhebbers elkaar weer bij Castellum willen ontmoeten.” 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.