Dennis

Astrid Heijstee-Bolt geïnstalleerd als nieuwe burgemeester Kaag en Braassem

Astrid Heijstee-Bolt (50) is woensdagavond 3 november 2021 geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem. Dat gebeurde in het gemeentehuis in Roelofarendsveen. Astrid Heijstee-Bolt volgt burgemeester Marina van der Velde-Menting op en was voor haar komst naar Kaag en Braassem wethouder in de gemeente Weesp.

Commissaris van de Koning Jaap Smit beëdigde Astrid Heijstee-Bolt als nieuwe burgemeester. Vervolgens overhandigde locoburgemeester Floris Schoonderwoerd haar de ambtsketen. Na een aantal warme welkomstwoorden ging zij in haar installatierede onder meer in op de wijze waarop zij haar rol als burgemeester van Kaag en Braassem in wil vullen. Met aandacht voor de uitdagende opgaven die er liggen.

Heijstee-Bolt staat voor een veilige en democratische samenleving. En wil er zijn voor de inwoners van Kaag en Braassem. Om de gemeente echt te leren kennen moeten alle verhalen verteld worden. En dat kan alleen maar door in contact te komen en te zijn met de inwoners. In de komende maanden trekt zij er dan ook op uit, om verhalen van inwoners te horen, en zo de mooie plekken in de gemeente te leren kennen. Het speciale mailadres dat daarvoor beschikbaar is: ontmoetdeburgemeester@kaagenbraassem.nl.

Tekst loopt door onder de foto's

nieuwe-burgemeester-astrid4.jpeg

nieuwe-burgemeester-astrid3.jpeg

Afscheid Marina van der Velde-Menting

De avond ervoor, dinsdagavond 2 november 2021, nam Marina van der Velde-Menting officieel afscheid als burgemeester van Kaag en Braassem. Zij bekleedde deze functie sinds 30 maart 2010, na het ontstaan van de nieuwe gemeente Kaag en Braassem. Tijdens de afscheidsbijeenkomst werd zij toegesproken door regio-bestuurders, collegeleden en raadsleden. Zij uitten allemaal hun waardering voor haar enorme en waardevolle inzet voor de gemeente in de afgelopen jaren.

Terugkijken

Zowel de installatie van burgemeester Astrid Heijstee-Bolt, inclusief haar installatierede, als het afscheid van burgemeester Marina van der Velde-Menting is terug te zien via www.kaagenbraassem.nl/raad.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.