Pixabay

Bedrijventerrein langs A4 – gemeente vestigt voorkeursrecht

De plannen van de gemeente voor een nieuw bedrijventerrein langs de A4, dat komt te op het punt van de Ripselaan en de N445 tussen Nieuwe Wetering en Rijpwetering, zijn een stap verder. De gemeente heeft namelijk voorkeursrecht op de grond gevestigd.

Dat houdt in dat de grondeigenaren bij verkoop van hun grond eerst de gemeente een optie moeten geven. Het betreft de grond aan de westzijde van de A4, het punt van de Ripselaan en de N445 tussen Nieuwe Wetering en Rijpwetering.

Veel raadsleden gaven al aan positief te zijn over de plannen voor een nieuw bedrijventerrein. Toch zijn er ook veel van mening dat het een verkeerde plek is voor een bedrijventerrein, waaronder inwoners van Nieuwe Wetering en Rijpwetering. Met een HSL en de A4 vinden zij het zonde als er ook nog eens een bedrijventerrein komt.

Raadsleden waren vooral niet te spreken over het vestigen van het voorkeursrecht. Zo vond VVD dat de handelingsbevoegdheid van de grondeigenaren beperkt werd, en was het CDA vooral dat de grondgebieden van de grondeigenaren al zo zijn aangetast. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.