Ingezonden

Beleef Open Monumentendag

Tijdens het landelijke weekend van Open Monumentendag zijn ook in Kaag en Braassem diverse monumenten geopend. Behalve dat op 10 september een Elfdorpentocht is uitgezet, is er bij diverse monumenten bijzonder vermaak. Of je nu één, drie of alle monumenten bezoekt: iedereen is van harte welkom.

Thema: duurzaamheid

Bij de Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk in Rijpwetering treedt het koor Joy op. Daarnaast is er afwisselend live en vanaf cd kerkorgelmuziek te beluisteren, is er een overzicht van muziekstukken vanaf 1900 en een verzameling bidprentjes. Het voormalige kerkgebouw De Spreng in Oude Wetering is gerestaureerd en verbouwd tot een multifunctioneel centrum. Omdat het bestuur van De Spreng zelf aan het begin staan van een groot traject op het gebied van renovatie en duurzaamheid, hebben zij speciaal voor Open Monumentendag een energiecoach van Gemeente Kaag en Braassem uitgenodigd. Deze vertelt je graag alles over duurzamer wonen.

Varend erfgoed

Behalve open gebouwen, is er in de waterrijke gemeente ook varend erfgoed te bezichtigen. Skûtsje Nooit Volmaakt ligt op aangemeerd nabij de monumentale sluis in Roelofarendsveen. Gedurende de gehele dag is schipper Rob aanwezig om het verhaal van het schip te vertellen. In de middag is er een voordekconcert door de Nederlandse folkband Boxin' The Vox.

De kans is groot dat schipper Rob ook nog even zijn accordeon uit de koffer haalt om een paar nummers mee te spelen. Op Kaag kun je naast 10 ook 11 september een kijkje nemen op de Bunschoter Botter BU112. Het is zelfs mogelijk deel te nemen aan een rondvaart. De botter is te vinden bij de Watersport Academy aan de Wilhelminalaan.

Elfdorpentocht: fietsen voor bollen

Op de fiets leidt Kaag en Braassem Promotie de bezoekers desgewenst op een duurzame manier langs de monumenten. Het is een echte verbindingstocht: de elf kernen van Kaag en Braassem zijn door de route van 50 km met elkaar verbonden. In elke kern is iets bijzonders te zien is. Bezoek je monumenten in alle elf de dorpen?

Een volle stempelkaart is goed voor een zakje tulpenbollen voor een fleurige herinnering in het voorjaar aan deze duurzame dag in september. Via de website kun je naar een overzicht met alle open monumenten en activiteiten.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.