Beren verschijnen voor het raam, maar waarom?

Misschien heb je ze al gezien voor de ramen tijdens een wandeling: teddyberen. Op verschillende plekken in Kaag en Braassem duiken er steeds meer op, maar wat doen die teddyberen daar?

De teddyberen zijn een gevolg van een oproep op social media. Mensen worden opgeroepen om een knuffelbeer voor het raam te plaatsen en vervolgens met de kinderen op berenjacht te gaan. Het idee is geïnspireerd op het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, en is overgewaaid vanuit Australië, het Verenigd Koninkrijk en België.

Het initiatief komt van de Facebookpagina ‘Berenjacht in tijde van Covid19’. “Corona maakt de activiteiten beperkt. Maar wandelen met het gezin mag”, zo luidt de motivatie. “Zo halen we de kids ook vanachter de TV of game console.”

Ook meedoen met de berenjacht? De regels zijn simpel: plaats een beer voor je eigen raam en zoek tijdens een wandeling in jouw buurt naar andere beren. Klik hier voor een plattegrond van de beren in 
Kaag en Braassem (let op: de kaart laadt langzaam).

Houd je wel te allen tijde aan de maatregelen van het kabinet en het RIVM, zodat het voor iedereen leuk en veilig blijft.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.