Beren verschijnen voor het raam, maar waarom?

Misschien heb je ze al gezien voor de ramen tijdens een wandeling: teddyberen. Op verschillende plekken in Kaag en Braassem duiken er steeds meer op, maar wat doen die teddyberen daar?

De teddyberen zijn een gevolg van een oproep op social media. Mensen worden opgeroepen om een knuffelbeer voor het raam te plaatsen en vervolgens met de kinderen op berenjacht te gaan. Het idee is geïnspireerd op het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, en is overgewaaid vanuit Australië, het Verenigd Koninkrijk en België.

Het initiatief komt van de Facebookpagina ‘Berenjacht in tijde van Covid19’. “Corona maakt de activiteiten beperkt. Maar wandelen met het gezin mag”, zo luidt de motivatie. “Zo halen we de kids ook vanachter de TV of game console.”

Ook meedoen met de berenjacht? De regels zijn simpel: plaats een beer voor je eigen raam en zoek tijdens een wandeling in jouw buurt naar andere beren. Klik hier voor een plattegrond van de beren in 
Kaag en Braassem (let op: de kaart laadt langzaam).

Houd je wel te allen tijde aan de maatregelen van het kabinet en het RIVM, zodat het voor iedereen leuk en veilig blijft.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.