Gemeente Kaag en Braassem

Bespaar energie en krijg tot €70 toe van uw gemeente

Alle woningeigenaren van Kaag en Braassem hebben nog tot 31 maart om hun Energie bespaarbon ter waarde van € 70,- te verzilveren bij het Duurzaam Bouwloket. Dat doet u door een of meerdere energiebesparende producten te kopen en de kassabon of factuur digitaal aan te leveren aan Omgevingsdienst West-Holland. De Energie bespaarbon is in november 2020 van dit jaar huis aan huis verspreid. Bent u de bon kwijt zijn, dan kunt u een nieuwe aanvragen.

Energiebesparende producten

De gemeente Kaag en Braassem heeft samen met zeven omliggende gemeenten een aantal producten omschreven waarvoor woningeigenaren de bon kunt verzilveren. Zo kunt u al uw gloeilampen, TL-buizen, halogeen en spaarlampen vervangen voor ledverlichting. Voor de € 70,- kunt u ook een aantal stand-by-schakelaars kopen om uw sluipverbruik te verminderen. Of wat dacht u van het afdichten van alle naden en kieren? Leidingisolatie, een waterbesparende douchekop, een financiële bijdrage aan een inductiekookplaat of een energiezuinige koelkast, wasmachine of droger? Zo kunt u besparen op gas, water of licht en krijgt u € 70,- terug van de gemeente. Uiteraard is een combinatie van producten ook mogelijk.

Zo geregeld

Inmiddels hebben ruim 300 inwoners de Energie bespaarbon verzilverd. Het is een kleine stap naar het grotere doel: onze gemeente Kaag en Braassem uiteindelijk energieneutraal. Heeft u een energiebesparend product gekocht en wilt u de bon verzilveren? Of bent u de bon kwijt en wilt u een nieuwe aanvragen? Regel het op www.kaagenbraassem.nl/bon.

Een groter geheel

Gemeente Kaag en Braassem wilt samen met haar bewoners de eerste stappen zetten door sluipverbruik in de woning tegen gaan. Zo werken wij op een pragmatische manier naar een energieneutrale samenleving.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:34

Js Meddle wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2021

Js Meddle is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2021. De jongerensociëteit uit Oud-Ade wist 30% van de stemmen van Kaag en Braassemers in de wacht te slepen als organisatie die zich inzet voor een mooiere, leukere of duurzamere gemeente en wint daarmee de bokaal en 500 euro. Van harte gefeliciteerd!