Ingezonden

Bevestigingsdienst van ds. Gerard van Viegen als predikant in de Protestantse gemeente Leimuiden

Zondag 29 augustus vond in de Dorpskerk in Leimuiden de bevestigings- en intrededienst plaats van de nieuwe predikant ds. Gerard van Viegen. De Protestantse gemeente Leimuiden is zeer verheugd dat de zoektocht naar een nieuwe voorganger met deze intrede dienst is beëindigt.

Bijna 100 mensen, verdeeld over de Dorpskerk en De Ontmoeting, hebben de kerkdienst bijgewoond terwijl de dienst via kerkomroep en YouTube thuis ook te volgen was. De kerkdienst werd bij aanvang geleid door oud-predikant Jelis Verschoof, die in mei 2020 met pensioen is gegaan. Ds. Verschoof droeg als het ware het stokje over aan ds. Van Viegen waardoor het werk in de kerk van de Heer door kan gaan, al zo’n 2.000 jaar.

De bloemengroep van de kerk had flink uitgepakt en er waren prachtige bloemstukken opgesteld op diverse plaatsen in het gebouw. Organist Jaap Glasbergen bespeelde het orgel en ds. Mariska Kloppenburg uit Rijnsaterwoude begroette dominee Van Viegen via een filmpje en verklaarde dat de beroepingsprocedure volgens de regels was verlopen en sprak de hoop uit op een goede samenwerking.

Na afloop van de dienst werden van de bloemstukken mooie boeketten gemaakt. Deze werden weggegeven aan gemeenteleden en natuurlijk aan de dominee en zijn vrouw Heleen. Dominee Van Viegen is overgekomen van de Protestantse gemeente Waddinxveen en heeft zijn intrek genomen in de pastorie aan de Drechtlaan.

Met inachtneming van alle geldende corona maatregelen kon er na afloop bij de koffie kennisgemaakt worden met de nieuwe predikant en zijn vrouw.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.