Ingezonden

Bevestigingsdienst van ds. Gerard van Viegen als predikant in de Protestantse gemeente Leimuiden

Zondag 29 augustus vond in de Dorpskerk in Leimuiden de bevestigings- en intrededienst plaats van de nieuwe predikant ds. Gerard van Viegen. De Protestantse gemeente Leimuiden is zeer verheugd dat de zoektocht naar een nieuwe voorganger met deze intrede dienst is beëindigt.

Bijna 100 mensen, verdeeld over de Dorpskerk en De Ontmoeting, hebben de kerkdienst bijgewoond terwijl de dienst via kerkomroep en YouTube thuis ook te volgen was. De kerkdienst werd bij aanvang geleid door oud-predikant Jelis Verschoof, die in mei 2020 met pensioen is gegaan. Ds. Verschoof droeg als het ware het stokje over aan ds. Van Viegen waardoor het werk in de kerk van de Heer door kan gaan, al zo’n 2.000 jaar.

De bloemengroep van de kerk had flink uitgepakt en er waren prachtige bloemstukken opgesteld op diverse plaatsen in het gebouw. Organist Jaap Glasbergen bespeelde het orgel en ds. Mariska Kloppenburg uit Rijnsaterwoude begroette dominee Van Viegen via een filmpje en verklaarde dat de beroepingsprocedure volgens de regels was verlopen en sprak de hoop uit op een goede samenwerking.

Na afloop van de dienst werden van de bloemstukken mooie boeketten gemaakt. Deze werden weggegeven aan gemeenteleden en natuurlijk aan de dominee en zijn vrouw Heleen. Dominee Van Viegen is overgekomen van de Protestantse gemeente Waddinxveen en heeft zijn intrek genomen in de pastorie aan de Drechtlaan.

Met inachtneming van alle geldende corona maatregelen kon er na afloop bij de koffie kennisgemaakt worden met de nieuwe predikant en zijn vrouw.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.