Theaterbedrijf Nanna Tieman
Advertorial theater

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

De voorstelling is een bijzondere manier om lotgenoten te ontmoeten, meer te leren over afasie en een persoonlijk verhaal te zien over kracht, moed, hoop en liefde. 

Over ‘Breeknacht’ 

Romijn en Nanna, man en vrouw, hebben samen een succesvol theatergezelschap. In september 2015 slaat het noodlot echter toe. Na het spelen van hun nieuwe voorstelling ‘Feest’ krijgt Romijn achter het stuur op weg naar huis vanuit het niets een herseninfarct. Van de ene op de andere seconde is het leven van Nanna en Romijn 180 graden gedraaid. Een lange weg van revalidatie en wederopbouw volgt. Omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, heeft Nanna over het leven voor en het leven na die afschuwelijke zwarte septembernacht een prachtige voorstelling gemaakt. 'Breeknacht' wordt verteld vanuit haar persoonlijke perspectief: dat van partner en mantelzorger. 

Nagesprek mét soep 

De voorstelling wordt op maandag 3 en dinsdag 4 oktober om 15.00 uur gespeeld voor een klein gezelschap van maximaal 50 personen. Op deze manier ontstaat een interactie tussen de spelers en het publiek. Tijdens de voorstelling bereiden Romijn en Nana soep. Na afloop wordt deze soep geserveerd aan de bezoekers en zal er een nagesprek plaatsvinden. Op deze manier krijgen bezoekers de gelegenheid om met elkaar in contact te komen, vragen te stellen en informatie over Afasie te vergaren. 

Kaarten á € 7,50 (inclusief soep en nagesprek) zijn via hier te koop. Met steun van de Stichting Afasie Nederland kan de voorstelling voor het gereduceerde tarief word


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.