Rens Oomen

Bouw van appartementen in woonwijk Westend start volgend jaar

Heembouw realiseert in totaal 60 duurzame appartementen voor het project Westend. In september startten zij de werkzaamheden aan 48 sociale huurappartementen in de nieuwe woonwijk Westend in Roelofarendsveen. In het eerste kwartaal van 2021 volgt de bouw van nog eens 12 appartementen.

De 60 appartementen komen te liggen op het Midden Eiland, één van de drie eilanden in Roelofarendsveen. ‘’Westend ligt aan de rand van het centrum van Roelofarendsveen, aan de Braassemdreef, in een prachtige groene en waterrijke omgeving. De wijk biedt een grote variëteit aan woningtypes met elk hun eigen, unieke eigenschappen. Veel van de woningen zijn gelegen aan het water, andere liggen meer in het groen centraal op het eiland. Dit alles maakt deze nieuwe woonwijk tot een plek waar mensen graag willen zijn’’, aldus MeerWonen.

De 12 appartementen worden in het voorjaar van 2022 opgeleverd. ‘’Het zijn betaalbare appartementen die lokaal, met voorrang aan inwoners van Kaag en Braassem worden toegewezen’’, laat MeerWonen weten. ‘’In eerste instantie gaat het hierbij om bewoners die een sociale huurwoning in deze gemeente achterlaten. Op die manier blijven we de doorstroming in de gemeente versterken.’’

Mantelzorgwoning

MeerWonen wil vier van de 48 sociale huurappartementen gebruiken als mantelzorgwoning. Twee woningen worden aan elkaar gekoppeld, waarbij mantelzorger en mantelzorgnemer dicht bij elkaar in een complex kunnen wonen. MeerWonen is op zoek naar kandidaten die hiervoor in aanmerking willen komen.

Energiezuinig

Alle 60 woningen worden nul-op-de-meter woningen. Dit houdt in dat de woningen geen gasaansluiting hebben, volledig elektrisch zijn en evenveel energie op wekken als bij gemiddeld gebruik en omstandigheden nodig is.

Heembouw Architecten heeft de woningen volledig technisch uitgewerkt. De architectuur van de woningen is het best te omschrijven als “landelijk”, passend bij de waterrijke omgeving. Faro Architecten maakte het ontwerp.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.