InTeylingen

Coronabesmettingen in Kaag en Braassem stijgen, dinsdagavond persconferentie over ‘perspectief’

Afgelopen week zijn er meer nieuwe coronabesmettingen gemeld in Kaag en Braassem dan de week ervoor. Het aantal coronabesmettingen in Nederland is wel gedaald. Als de daling in Nederland blijft aanhouden, kan er weer versoepeld worden. Mogelijk kunnen niet-essentiële winkels bijvoorbeeld volgende week al open voor afhalen.

In week 2 testten 57 inwoners van de gemeente positief op het coronavirus. In week 3 waren er 35 die positief testten. Toen was er dus een daling van het aantal nieuwe besmettingen zichtbaar. Afgelopen week steeg dit aantal weer. GGD Hollands Midden meldt namelijk in week 4 37 nieuwe besmettingen.

Persconferentie over ‘perspectief’

Afgelopen vrijdag kondigde premier Rutte na afloop van de ministerraad aan dat er dinsdag 2 februari tijdens de persconferentie meer ‘perspectief’ zal komen over hoe er binnenkort versoepeld kan worden. Dit zal gebeuren wanneer er ruimte voor is. De basisscholen en kinderopvang gaan in ieder geval vanaf maandag 8 februari weer open. Dat heeft het kabinet zondag al besloten.

Hoe er verder versoepeld zal worden, kondigt Rutte dinsdag tijdens de persconferentie aan. Zoals het er nu naar uitziet mogen niet-essentiële winkels vanaf volgende week weer beperkt open. Zij mogen klanten ontvangen voor het afhalen van bestellingen die online of telefonisch zijn gedaan. Of de avondklok volgende week ook al wordt afgeschaft is niet bekend. 

Ademtest in plaats van wattenstaafje

Binnenkort zijn de lange wattenstaafjes in de neus bij het af laten nemen van een coronatest verleden tijd. Er wordt dan namelijk overgestapt op de ademtest. Hiermee weet je binnen een minuut of je wel of geen corona hebt. Eerst gebeurt het doorvoeren van de ademtest bij de GGD in Amsterdam, andere GGD’s in het land volgen daarna. Het is niet bekend wanneer in de regio Hollands Midden gestart zou kunnen worden met de ademtest.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.