Coronamaatregel bussen: achter in de bus instappen

Als gevolg van de maatregelen die gelden in verband met het coronavirus, neemt Arriva maatregelen. De vervoerder, die het busvervoer verzorgt in Alphen, verzoekt reizigers achter in de bus in te stappen. 

Reis je met de bus? Dan verzoekt Arriva je om achter in de bus in te stappen. "Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken", laat Arriva weten. 

Daarom verzoeken ze reizigers om in de bus via de achterdeur in en uit te stappen én daar in en uit te checken. "Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten met onze chauffeurs. Door deze maatregel in te voeren proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers." 

Als je met de bus reist kun je geen kaartjes bij de buschauffeur kopen. In plaats daarvan gaat alle ticketverkoop via de Arriva app, de website van Arriva en de OV Servicepunten. Bij laatstgenoemde punten wordt gevraagd om met pin te betalen. 

Deze maatregelen gelden t/m 6 april 2020.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.