Coronamaatregel bussen: achter in de bus instappen

Als gevolg van de maatregelen die gelden in verband met het coronavirus, neemt Arriva maatregelen. De vervoerder, die het busvervoer verzorgt in Alphen, verzoekt reizigers achter in de bus in te stappen. 

Reis je met de bus? Dan verzoekt Arriva je om achter in de bus in te stappen. "Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken", laat Arriva weten. 

Daarom verzoeken ze reizigers om in de bus via de achterdeur in en uit te stappen én daar in en uit te checken. "Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten met onze chauffeurs. Door deze maatregel in te voeren proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers." 

Als je met de bus reist kun je geen kaartjes bij de buschauffeur kopen. In plaats daarvan gaat alle ticketverkoop via de Arriva app, de website van Arriva en de OV Servicepunten. Bij laatstgenoemde punten wordt gevraagd om met pin te betalen. 

Deze maatregelen gelden t/m 6 april 2020.


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.