Rens Oomen

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Deze krachtenbundeling stroomlijnt onder andere de organisatie van verkiezingen, het ondersteunen van de vier fracties, het werven van nieuwe leden en het aangaan van het gesprek met bewoners over wat beter kan.  

De fracties van de verschillende gemeenten blijven ongewijzigd, wel begint een nieuw bestuur onder leiding van voorzitter Inez Klapper, opleidingsmanager bij een Hogeschool. Haar team bestaat uit:

  • Secretatis Edward den Heeten uit Alphen aan den Rijn

Edward geeft als directeur dagelijks leiding aan een basisschool.

  • Penningmeester Jeroen de Jong uit Bodegraven

Jeroen is net vader geworden en werkt als manager van een zorginformatiesysteem.

  • Politiek secretaris Erwin Zijlstra uit Koudekerk aan de Rijn

Erwin is ondernemer en heeft een eigen adviesbureau op het gebied van reputatie- en strategie ontwikkeling.

  • Algemeen bestuurslid Martijn Barnas uit Reeuwijk

Martijn is in het dagelijks leven interim-jurist en zal vanuit het bestuur de contacten onderhouden met de D66 fractie in Bodegraven- Reeuwijk.

  • Algemeen bestuurslid Kirsti van Dam uit Alphen aan den Rijn

Kirsti is communicatieadviseur en in dit nieuwe bestuur verantwoordelijk voor communicatie en woordvoering.

 “Het nieuwe bestuur bedankt de gemeentelijke afdelingen voor hun enorme inzet voor D66 in de afgelopen jaren en begint vol enthousiasme aan de bouw van deze nieuwe organisatie. Er wacht ons een belangrijke taak om een goede solide structuur op te zetten waarin de democraten uit alle vier gemeenten zich gehoord en vertegenwoordigd voelen. We willen een levendige en enthousiaste club leden creëren die betrokken is bij de ontwikkeling van onze vier gemeenten en de inwoners. Want D66 Groene Hart laat iedereen vrij, maar niemand vallen!” Aldus Klapper.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.