De andere kant: Verenigingen kunnen doorgaan met inzameling oud papier

Samen Kaag en Braassem: ‘’Eind 2019 werden wij opgeschrikt door een vervelend bericht. De huidige inzamelaars van oud papier zagen daar geen heil meer in en wilden daar mee stoppen. Oud papier is namelijk op de wereldmarkt weinig tot niets meer waard!’’

Ze vervolgen: ‘’Een flink aantal verenigingen en scholen in ons mooie Kaag en Braassem hebben hier de afgelopen jaren een mooi zakcentje of zelfs een flinke bijdrage aan hun jaarlijkse begroting mee verdiend. Vele gesprekken volgden en wij zijn samen met VVD en CDA tot een oplossing gekomen.

De verenigingen en scholen die dat wensen, kunnen oud papier blijven inzamelen. Weliswaar gaat het jaarlijkse bedrag omlaag, maar ook wordt er minder inzet gevraagd. Ook wordt er een vast bedrag gereserveerd, wat de organisaties dus mee kunnen nemen in hun begroting.

Er zijn nog wel wat knopen door te hakken voor de betreffende verenigingen en scholen, maar wij van Samen voor Kaag en Braassem zijn blij verrast door hun motivatie en flexibiliteit en hopen dat zij hier op korte termijn samen uit komen.

Wij zien uit naar een fijne samenwerking!’’

Je vindt de bijbehorende stukken via deze link, onder agendapunt 10.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.