De andere kant: Verenigingen kunnen doorgaan met inzameling oud papier

Samen Kaag en Braassem: ‘’Eind 2019 werden wij opgeschrikt door een vervelend bericht. De huidige inzamelaars van oud papier zagen daar geen heil meer in en wilden daar mee stoppen. Oud papier is namelijk op de wereldmarkt weinig tot niets meer waard!’’

Ze vervolgen: ‘’Een flink aantal verenigingen en scholen in ons mooie Kaag en Braassem hebben hier de afgelopen jaren een mooi zakcentje of zelfs een flinke bijdrage aan hun jaarlijkse begroting mee verdiend. Vele gesprekken volgden en wij zijn samen met VVD en CDA tot een oplossing gekomen.

De verenigingen en scholen die dat wensen, kunnen oud papier blijven inzamelen. Weliswaar gaat het jaarlijkse bedrag omlaag, maar ook wordt er minder inzet gevraagd. Ook wordt er een vast bedrag gereserveerd, wat de organisaties dus mee kunnen nemen in hun begroting.

Er zijn nog wel wat knopen door te hakken voor de betreffende verenigingen en scholen, maar wij van Samen voor Kaag en Braassem zijn blij verrast door hun motivatie en flexibiliteit en hopen dat zij hier op korte termijn samen uit komen.

Wij zien uit naar een fijne samenwerking!’’

Je vindt de bijbehorende stukken via deze link, onder agendapunt 10.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.