Pixabay

Deelauto wordt op 27 januari geïntroduceerd

Rijd jij weinig met jouw auto? Vanaf volgende week kun je jouw auto delen met inwoners van gemeenten in de regio Holland Rijnland, het samenwerkingsverband van dertien gemeenten. Via een autodeelplatform kun je dan de beschikbaarheid van deelauto’s zien.

Het delen van een auto is hip omdat het een milieuvriendelijk en sociaal alternatief is, vooral als je weinig gebruikmaakt van jouw auto. Op maandag 27 januari wordt de campagne ‘Mijn Auto, Jouw Auto’ afgetrapt. Inwoners van de gemeenten Kaag en Braassem kunnen dan een deelauto uitproberen en tevens delen met inwoners van Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

Leo Maat, ambassadeur duurzame mobiliteit van de regio Holland Rijnland, laat weten voorstander van de deelauto te zijn. Met een deelauto maak je namelijk bij elke reis een bewustere keuze om de auto wel of niet te gebruiken, wat zorgt voor minder uitstoot, minder files, minder parkeerdruk en meer ruimte voor groen, aldus Maat.

Op deze website kun je vanaf 27 januari zien of een deelauto bij jou past en kun je de beschikbaarheid zien van deelauto’s bij jou in de buurt.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.