Pixabay

Demissionair kabinet hakt knoop door: versoepelingen gaan door

Vanaf woensdag mogen we weer wat meer. Het demissionaire kabinet heeft besloten dat de versoepelingen die eerder al waren aangekondigd, doorgang kunnen vinden.

Het demissionaire kabinet ziet een daling in de coronacijfers die goed genoeg is om te versoepelen. Volgens De Jonge komt dit vooral door het vaccineren. Maar welke maatregelen worden dan ook alweer allemaal versoepeld? Een overzicht vind je hieronder.

  • Er was één contactberoep die nog niet aan de slag kon, dat waren de sekswerkers. Zij mogen de deuren weer openen.
  • Er wordt verder versoepeld op de terrassen. De buitenterrassen mogen namelijk open van 06:00 tot 20:00 uur, waaronder ook de terrassen van de sportkantines. Hierbij dienen de maatregelen zoals het houden van afstand, werken met reserveringen en maximaal twee personen per tafel (huishoudens uitgezonderd) in acht te worden genomen. 
  • Volwassenen mogen weer buiten in groepen sporten. De groepsgrootte voor buiten sporten gaat naar 30 personen, maar dit mag nog niet in competitieverband en publiek is ook nog niet toegestaan. Daarbij blijven kleedkamers en douches ook gesloten. Sportscholen binnen mogen ook weer open. Dit geldt ook voor banen zwemmen in zwembaden.
  • Culturele instellingen in de openlucht mogen weer open. Voorwaarde is dat er alleen een reservering mogelijk is voor maximaal twee personen per keer, met een uitzondering voor huishoudens. Muziek- en dansscholen mogen ook weer open, maar groepslessen zijn nog niet toegestaan.
  • Recreatie buiten, zoals een attractiepark, dierentuin, klimpark of kinderboerderij, is weer toegestaan. Hierbij geldt een maximum van één gast per 10m2, reservering en een checkgesprek. Let op, dit geldt wel echt alleen voor de attracties die buiten zijn. Buiten bij de pinguïns kijken mag wel, maar binnen in het slangenverblijf niet.

Als de daling van de besmettingen en cijfers zich blijft voortzetten zoals nu, dan komt de volgende ronde versoepeling vanaf 9 juni. Eerder is ook mogelijk, maar alleen als de besmettingen en ziekenhuisopnamen het toelaten. Bij deze stap kan er onder voorwaarden weer in restaurants binnen worden gegeten, gaan musea weer open en mogen mensen vier bezoekers thuis ontvangen.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.