Aad Hogenboom

Deze vogel werd met de Nationale Tuinvogeltelling het meeste gespot in de gemeente Kaag en Braassem

De Nationale Tuinvogeltelling is weer geweest! Op 28, 29 en 30 januari hebben inwoners van de gemeente Kaag en Braassem weer volop meegedaan met de telling. Maar liefst 364 mensen telden gezamenlijk meer dan 6.500 vogels. Welke vogel is nou het meest gezien in onze gemeente?

De populairste vogel in de gemeente Kaag en Braassem is de Huismus. De Huismus is 1.638 keer gespot. Op de tweede plaats staat de Spreeuw met 624 tellingen. Ook de Koolmees spreidt zijn vleugels vaak in de gemeente Kaag en Braassem. Deze vogel werd 609 maal gezien.

Landelijke telling

Landelijk deden bijna 200.000 mensen mee met het grootste citizen science project van Nederland. Zij telden gezamenlijk bijna 2.8 miljoen vogels. De Huismus, Koolmees en Pimpelmees zijn het meest gezien in de lage landen.

De Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling bestaat al sinds 2001 en wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. De telling is belangrijk van het onderzoek in het gedrag van vogels in onze tuin. Deze informatie is nodig om vogels beter te helpen en te beschermen.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.