Pixabay

Door Braassem zo’n achtduizend vrachtwagenritten bespaard

De straten van Braassemerland in het nieuwe gedeelte van Roelofarendsveen kunnen opgelucht adem halen. In plaats van via de weg wordt het zand via het water van de Braassem aangevoerd. Zo worden er achtduizend vrachtwagenritten bespaard.

Het plan is om tussen de Zuidoever en de Katholieke Petrus een bouwterrein te realiseren. Hier zullen 250 woningen gebouwd worden. Een deel van dit bouwterrein is gelegen aan het Braassemermeer. Hierdoor kan de aannemer voor dit deel het benodigde zand met zandschepen vervoeren. Om dit te kunnen bewerkstelligen zullen er tussen de sluis bij Café de Haven en de Noorderhemweg een aantal stalen pontons geplaatst worden.

Naar verwachting zal het ‘voorbelasten’ van de slappe veengrond over een maand beginnen. Van de benodigde 150.000 kuub zand dat dan gestort zou zijn, wordt een deel gebruikt voor het uitbreiden van de begraafplaats bij de kerk. De grond zou in 2021 bouwklaar zijn.

Wat voor woningen op het terrein gebouwd zullen gaan worden is nog niet bekend. Wel heeft de gemeente Kaag en Braassem geëist dat 30 procent van de woningen sociale woningen zijn. Om erachter te komen aan welk type woningen precies behoefte is, gaan de initiatiefnemers eerst in gesprek met verschillende betrokken partijen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.