Dennis

Feline rent recordbedrag bij elkaar

Ze had er goed voor getraind. En nog veel meer naar uitgekeken. De jaarlijkse Madurodam Minimarathon. Maar ook hier zorgde corona voor een flinke tegenvaller. De marathon werd afgelast. Toch liep Feline Kroeze vandaag een mini marathon. Niet in Madurodam, maar in haar eigen woonplaats Roelofarendsveen.

Vanaf haar huis aan het Noordeinde tot aan haar school, De Kiem was het, als Feline een paar rondjes over het schoolplein zou rennen, 1.69km. Precies de afstand van de minimarathon. Toch was Feline veel liever in Maduradam zelf gaan rennen. "Daar hebben ze een echte bellenblaasmachine, die vindt ze fantastisch" zei haar vader. Maar net zoals het lukte een alternatief parcours uit te zetten, lukte het ook om niet 1, maar zelfs 2 bellenblaasmachines te regelen. Feline vond het fantastisch. 

Om 10.30u precies loste starter van de dag, Patrick Deters, het startschot en stoven Feline en haar begeleidster Zoë Stuitzand weg. Ondanks het slechte weer stonden er her en der langs het parcours toch mensen om de loopsters aan te moedigen. Feline genoot er met volle teugen van. Voor sommmige van de supporters maakte ze zelfs even tijd om te praten, een kadootje in ontvangst te nemen, of een kleine knuffel te geven. Begeleidster Zoë had soms wat moeite de hardloopster mee te krijgen.

Zo'n 10 minuten na de start ging Feline weer over de finish, om een mooie medaille, een oorkonde en een heleboel snoepjes in ontvangst te nemen. Ze heeft met haar mooie prestatie een bedrag van €2735,-- bij elkaar gelopen. Een bedrag wat goed gebruikt kan worden om speeltuinen toegankelijker te maken, zodat kinderen met en zonder handicap lekker met elkaar kunnen spelen. 

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.