pixabay

Fonds Alphen doneert royaal bedrag aan Veense Veiling

Fonds Alphen en omstreken schenkt € 30.000 aan stichting Veense Veiling. Het bedrag is bedoeld voor de aanschaf van audiovisuele apparatuur, waarmee de Veense Veiling de Afmijnzaal in ere kan herstellen.

Met de herstelde Afmijnzaal wil de Veense Veiling ervoor zorgen dat bezoekers door middel van VR-brillen kunnen ervaren hoe een veiling vroeger in zijn werk ging en hoe ondernemend deze regio was.

Het is de bedoeling dat de zaal in de toekomst breed publiek zal trekken. De Veense Veiling denkt hierbij aan schoolklassen op excursie, bezoekers aan Roelofarendsveen tot aan bedrijfsbijeenkomsten. ‘’Samen met de Tulpenroute wordt de Afmijnzaal van Veense Veiling een trekpleister in Roelofarendsveen’’, laat Fonds Alphen en omstreken weten.

De Veense Veiling is niet de enige donatie van Fonds Alphen en omstreken. Zij ondersteunden afgelopen jaar met bijna € 220.000 verschillende soorten initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.