Pixabay

Geen verdere sporen gevonden na onderzoek hackpoging Rijnvicus

Vorige week maakte de gemeente Alphen aan den Rijn bekend dat er een hackpoging plaats heeft gevonden bij Rijnvicus. Digitaal forensisch onderzoek wijst nu uit dat er geen data verloren is gegaan of gelekt is.

Dat laat de gemeente Alphen aan den Rijn weten in een memo aan de gemeenteraad. De gemeente meldt dat het Nederlands Forensisch Incident Response onderzoek heeft gedaan naar de hackpoging, waaruit is gebleken dat er geen verdere sporen zijn gevonden. “Er is snel en adequaat gereageerd waardoor de integriteit van het netwerk niet is aangetast. Dit betekent ook dat er geen data verloren is gegaan of gelekt is”, aldus de gemeente.

Rijnvicus

Rijnvicus focust zich op werk en begeleiding van arbeidsgehandicapte personen en langdurig werkzoekenden, en is een samenvoeging van de Sociale Werkplaatsvoorziening Alphen aan den Rijn (SWA), het Werkgeversservicepunt en het re-integratieteam van de gemeente Alphen aan den Rijn. Via dienstverleningsovereenkomsten voert Rijnvicus ook de Participatiewet (onderdeel werk) uit voor de gemeenten Nieuwkoop en Kaag & Braassem.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.