Google Street View

Gemeente geeft akkoord om De Schakel te slopen

Op woensdag 6 januari 2021 is VSM Sloopwerken B.V. in opdracht van de gemeente Kaag en Braassem begonnen met het ontmantelen van basisschool de Schakel, gelegen aan de Griede 22-24 te Leimuiden. De sloopwerkzaamheden zullen eind januari / begin februari starten en zullen ongeveer vijf weken duren.

De werkzaamheden zijn nodig ter voorbereiding op de herinrichting van dit gebied en voor de aanleg van groen- en speelvoorzieningen. VSM Sloopwerken B.V. zal op werkdagen werken van 07:00 uur tot 19:00 uur en indien nodig op zaterdag van 07:00 uur tot 16:00 uur.

Allereerst wordt de school ontmanteld en daarna volgt de constructieve sloop. VSM Sloopwerken B.V. laat weten bij de uitvoering voor zo min mogelijk hinder te zorgen. Tijdens het slopen van de school zal er rekening worden gehouden met het zoveel mogelijk beperken van geluids- en triloverlast. Bij stofvorming zal er direct met water worden gespoeld.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.