Pixabay

Gemeente Kaag en Braassem geeft mantelzorgcompliment uit waardering voor mantelzorgers

Ieder jaar zet de gemeente Kaag en Braassem mantelzorgers in het zonnetje via Tom in de buurt. De gemeente doet dit met een mantelzorgcompliment.

“Mantelzorgers zijn onmisbaar en ontzettend waardevol. Als mantelzorger zorg je dagelijks of wekelijks, langdurig, voor iemand in de omgeving. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of buur die ziek is,” laat de gemeente Kaag en Braassem weten. 

De gemeente waardeert de inzet van de mantelzorgers en dat laten zij zien met het gebaar van een mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment bestaat uit een geldbedrag. “De hoogte van het dit geldbedrag is afhankelijk van het aantal aanvragen. Dit zal in november bekend worden gemaakt via Tom in de buurt,” aldus de gemeente. 

“Jonge mantelzorgers van 6 tot en met 17 jaar ontvangen het mantelzorgcompliment in de vorm van een bioscoopbon ter waarde van 10,-.”

Mantelzorgcompliment aanvragen

Je kunt een mantelzorgcompliment aanvragen als je langdurig en onbetaald voor een familielid of kennis zorgt. Ook als je iemand kent die mantelzorger is kan je voor diegene een compliment aanvragen. Tot en met 28 oktober kun je een mantelcomliment via Tom in de buurt aanvragen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.