Gemeente krijgt groene golf ambtenaar

Bij het vaststellen van de Omgevingsvisie is afgesproken dat Kaag en Braassem een groene golf ambtenaar krijgt om inwoners te helpen bij maatschappelijke initiatieven. Het voorstel van D66 werd maandagavond overgenomen door het college. 

D66 heeft geconstateerd dat het voor inwoners met een initiatief soms lastig is om de weg door het gemeentehuis te bewandelen. Raadslid Gino Wesselman zei hierover: “Gebleken is dat mensen die met een initiatief naar de gemeente komen vaak niet weten hoe men dit moet aanpakken en soms het gevoel hebben tegen muren aan te lopen. Daar willen wij iets aan doen, daarom komen wij met de groene golf ambtenaar.”

Bij maatschappelijke initiatieven zijn meerdere ambtenaren betrokken waardoor het werk soms moet worden overgedragen. Het blijkt dat het voor initiatiefnemers niet altijd duidelijk is wat er van hen wordt verwacht en wat er nodig is om het initiatief tot een succes te maken.  

Na het invoeren van de omgevingsvisie zal er per maatschappelijk initiatief een coördinerende ambtenaar worden toegewezen die het hele traject aanspreekpunt blijft. Deze groen golf ambtenaar moet inwoners als sparringpartner ondersteunen en helpen om de juiste stappen op het juiste moment te zetten. D66 hoopt hierdoor te bereiken dat het succesvol inbrengen van initiatieven minder afhankelijk wordt van de kennis van de initiatiefnemer over het te lopen proces.

Fractievoorzitter Nick van Egmond zei over de groene golf ambtenaar ‘’Hoewel we in Kaag en Braassem ons best doen om het zo eenvoudig mogelijk te werken is het nog weleens moeilijk om de juiste weg te vinden in het gemeentehuis. De groene golf ambtenaar gaat inwoners hierbij helpen. Het betekent niet dat alle initiatieven zomaar kunnen maar wel dat het proces op een goede en duidelijke manier wordt gelopen.’’


Meer nieuws

Politie vandaag 16:40

Uit de hand gelopen ruzie mondt uit in mishandeling op Kaag

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juni heeft er een incident plaatsgevonden op Kaag. Het politieteam van Kaag en Braassem kwam af op een uit de hand gelopen ruzie. Het bleek om een flinke mishandeling te gaan. 

Maatschappij gisteren 16:07

Steun samen met PLUS van Dijk je favoriete club of vereniging

PLUS van Dijk staat midden in de maatschappij en levert graag een positieve bijdrage aan de samenleving. Niet voor niets is PLUS voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt. Zij vinden het dan ook belangrijk de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Politie 12 jun. 2021 17:04

Grote verkeerscontrole in Roelofarendsveen

Vrijdag 11 juni hield de politie, samen met de Douane, Dienst Infra, Landelijke Eenheid, Team Real Time Intelligence Center (RTIC) en team Coördinatie en Executie Taken een grote controle op het parkeerterrein van DOSR in Roelofarendsveen. 

Advertorial Overige 11 jun. 2021 16:41

Volg @plutosport.nl en maak kans op leuke EK-prijzen!

Yes! Vandaag begint het EK voetbal en dat betekent iedere dag genieten van de beste wedstrijden, versierde straten, oranjebitter, oranjevla, oranjekoeken en natuurlijk leuke winacties. Bij Plutosport maak je kans op een Plutosport juichshirt!