Gemeente krijgt groene golf ambtenaar

Bij het vaststellen van de Omgevingsvisie is afgesproken dat Kaag en Braassem een groene golf ambtenaar krijgt om inwoners te helpen bij maatschappelijke initiatieven. Het voorstel van D66 werd maandagavond overgenomen door het college. 

D66 heeft geconstateerd dat het voor inwoners met een initiatief soms lastig is om de weg door het gemeentehuis te bewandelen. Raadslid Gino Wesselman zei hierover: “Gebleken is dat mensen die met een initiatief naar de gemeente komen vaak niet weten hoe men dit moet aanpakken en soms het gevoel hebben tegen muren aan te lopen. Daar willen wij iets aan doen, daarom komen wij met de groene golf ambtenaar.”

Bij maatschappelijke initiatieven zijn meerdere ambtenaren betrokken waardoor het werk soms moet worden overgedragen. Het blijkt dat het voor initiatiefnemers niet altijd duidelijk is wat er van hen wordt verwacht en wat er nodig is om het initiatief tot een succes te maken.  

Na het invoeren van de omgevingsvisie zal er per maatschappelijk initiatief een coördinerende ambtenaar worden toegewezen die het hele traject aanspreekpunt blijft. Deze groen golf ambtenaar moet inwoners als sparringpartner ondersteunen en helpen om de juiste stappen op het juiste moment te zetten. D66 hoopt hierdoor te bereiken dat het succesvol inbrengen van initiatieven minder afhankelijk wordt van de kennis van de initiatiefnemer over het te lopen proces.

Fractievoorzitter Nick van Egmond zei over de groene golf ambtenaar ‘’Hoewel we in Kaag en Braassem ons best doen om het zo eenvoudig mogelijk te werken is het nog weleens moeilijk om de juiste weg te vinden in het gemeentehuis. De groene golf ambtenaar gaat inwoners hierbij helpen. Het betekent niet dat alle initiatieven zomaar kunnen maar wel dat het proces op een goede en duidelijke manier wordt gelopen.’’


Meer nieuws

Politiek vandaag 14:31

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Wonen en bouwen gisteren 17:23

Sloop voormalig café ’t Lage Land van start

Woensdag 18 november zijn de sloopwerkzaamheden van café ’t Lage Land in Oud Ade van start gegaan. De slopers zijn begonnen met de achterkant van het pand om zo naar voren te werken. Op de locatie aan de Leidseweg worden tien appartementen gerealiseerd.