Pixabay

Gemeente verwijdert recreatieprullenbakken tegen vandalisme met oudejaarsdag

Ondanks het vuurwerkverbod komende jaarwisseling, laat de gemeente Kaag en Braassem de afvalinzamelaar alle afvalcontainers afsluiten op oudejaarsdag en zijn daarmee begonnen met het tijdelijk verwijderen van recreatieprullenbakken. De gemeente neemt deze preventieve maatregelen om vandalisme tijdens de feestdagen in de openbare ruimte zo veel mogelijk te voorkomen.

Tijdens de afsluiting van de containers en prullenbakken controleert de gemeente de openbare ruimte dagelijks op veiligheid en hoe schoon het is. Op 2 januari 2021 gaan de afvalcontainers weer open en recreatieprullenbakken zullen in de eerste week van januari terugkeren.

Kaag en Braassem is niet de enige gemeente waar er preventieve maatregelen worden ingezet. De omliggende gemeenten zoals Zoetermeer, Den Haag, Pijnacker-Nootdorp, Leiden, Noordwijk, Teylingen, Leidschendam-Voorburg en Delft zetten ook verschillende maatregelen in. Uit een rondgang van Omroep West blijkt dat de gemeenten er niet te luchtig over denken, nu er een vuurwerkverbod is ingesteld.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.