Pixabay

Gemeente verwijdert recreatieprullenbakken tegen vandalisme met oudejaarsdag

Ondanks het vuurwerkverbod komende jaarwisseling, laat de gemeente Kaag en Braassem de afvalinzamelaar alle afvalcontainers afsluiten op oudejaarsdag en zijn daarmee begonnen met het tijdelijk verwijderen van recreatieprullenbakken. De gemeente neemt deze preventieve maatregelen om vandalisme tijdens de feestdagen in de openbare ruimte zo veel mogelijk te voorkomen.

Tijdens de afsluiting van de containers en prullenbakken controleert de gemeente de openbare ruimte dagelijks op veiligheid en hoe schoon het is. Op 2 januari 2021 gaan de afvalcontainers weer open en recreatieprullenbakken zullen in de eerste week van januari terugkeren.

Kaag en Braassem is niet de enige gemeente waar er preventieve maatregelen worden ingezet. De omliggende gemeenten zoals Zoetermeer, Den Haag, Pijnacker-Nootdorp, Leiden, Noordwijk, Teylingen, Leidschendam-Voorburg en Delft zetten ook verschillende maatregelen in. Uit een rondgang van Omroep West blijkt dat de gemeenten er niet te luchtig over denken, nu er een vuurwerkverbod is ingesteld.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.