Ingezonden

Geslaagde tulpenroute met senioren

Stichting Tulpenroute bood 22 juni en 6 juli een aantal seniore inwoners van Kaag en Braassem een compleet verzorgde vaartocht aan door de polders van Roelofarendsveen. Met Bob on Board voer men de Tulpenroute en al varend kon men zien wat voor moois de Veense polder te bieden heeft.

Tocht langs het geheugen

Een gids vertelde over de polder, maar ook bij de senioren kwamen de verhalen los. Zo ook bij de historische wc bij de Veense Akker en de oude foto’s op de kassen, die oude tijden zeker doen herleven. Voor de realisatie van dit project zocht de stichting sponsors. Dit maakte het mogelijk de senioren te voorzien van koffie en na afloop een hapje en een drankje. Bij het afscheid kreeg iedereen nog een mooie bos zonnebloemen mee.

Trots op de tuinbouw

Stichting Tulpenroute bestaat uit vrijwilligers. Samen hebben zij zich ten doel gesteld om de om de kennis over en waardering (lees trots) voor de tuinbouw in Roelofarendsveen te vergroten door het vastleggen, delen en levendig houden van historische, hedendaagse en mythologische verhalen over de tuinbouw. De stichting werkt vanuit die doelstelling onder andere aan de verdere ontwikkeling van de genoemde vaarroute maar ook de wandel- en fietsroute. De tocht met senioren was voor herhaling vatbaar.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.