Rens Oomen

Gevaarlijke phishing mails en sms'jes over WoningNet in omloop

Let op, er is een valse (phishing) mail en sms in omloop. Het gaat om mailtjes en sms'jes waarin WoningNet meldt dat jouw inschrijving is verlopen en dat je moet betalen. Dat klopt niet. Je hebt geen inschrijving bij WoningNet maar bij Huren in Holland Rijnland.

Een e-mail, tekstbericht of betaalverzoek met een foute link erin is een veelgebruikte manier om jouw gegevens te achterhalen of je over te halen om geld over te maken. Dit heet phishing en is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven. Met die gegevens, zoals wachtwoorden of toegangscodes, kunnen internetcriminelen je veel geld afhandig maken.

Het is dus belangrijk om alert te zijn. Zorg dat je phishing kunt herkennen, en klik nooit zomaar op linkjes en bijlagen. Op die manier voorkom je dat je het slachtoffer wordt van internetcriminelen. De phishing mail over WoningNet die in omloop is, ging in oktober ook al rond. Nu zijn er opnieuw een aantal phishing mails rondgestuurd.

Zie hieronder de tekst van de phishing e-mail:

Fishing mail woningnet.PNG


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.