Pixabay

GGD Hollands Midden: “laat je testen bij klachten”

In Hillegom is een coronacluster ontstaan, waarbij inmiddels meer dan 20 personen besmet zijn geraakt. Daarom blijft GGD Hollands Midden adviseren om je te laten testen bij verkoudheidsklachten, zodat meer coronaclusters voorkomen kunnen worden. 

In de week van maandag 13 t/m zondag 19 juli zijn er in de regio Hollands Midden in totaal 4071 coronatesten afgenomen, waarvan 48 personen positief zijn getest op het coronavirus. In Alphen hebben vorige week in totaal 703 personen zichzelf laten testen. Bij 4 personen is het virus ook daadwerkelijk vastgesteld. De week ervoor werden er geen besmettingen vastgesteld in Alphen.

Coronacluster

De afgelopen week is wel naar buiten gekomen dat er in Hillegom, ook onderdeel van de regio Hollands Midden, een coronacluster is ontstaan. He horecagelegenheid ‘De kleine Beurs’ in Hillegom zou waarschijnlijk een rol hebben gespeeld in de verspreiding van het coronavirus. Om verdere verspreiding te voorkomen doet GGD Hollands Midden daarom bron- en contactonderzoek.

GGD Hollands Midden benadrukt daarom dat testen van groot belang is om het virus onder controle te houden. “Mogelijk heeft het virus zich verspreid doordat mensen met milde klachten zich niet hebben laten testen en bijvoorbeeld zijn blijven werken. Het coronavirus is een verkoudheidsvirus en de symptomen kunnen dus naast ernstige klachten ook een verstopte neus, loopneus, keelpijn, niezen, etc. zijn. Het is belangrijk je ook bij deze klachten te laten testen”, laat GGD Hollands Midden weten. “Doe het niet alleen voor jezelf, maar ook voor de gezondheid van je familie, vrienden en collega’s.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.