GGD Hollands Midden presenteert Corona-Dashboard

Zijn we in staat om met elkaar het virus onder controle te houden? Waar moeten we extra voorzichtig zijn of extra maatregelen nemen? Die vragen stelt GGD Hollands Midden. Om dit in kaart te brengen presenteren zij het corona-dashboard ‘eengezonderhollandsmidden’. 

“De komende tijd testen we veel meer op COVID-19 dan voorheen. Ook intensiveren we het bron- en contactonderzoek. Dit is nodig, omdat landelijk de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, steeds meer versoepeld worden. Gevolg hiervan is dat de cijfers een realistischer beeld gaan geven van de verspreiding van corona in de regio Hollands Midden.” GGD Hollands Midden publiceert daarom vanaf nu dagelijks de cijfers op het dashboard www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Beter zicht op verspreiding

Op dit dashboard vind je actuele cijfers over de verspreiding van het coronavirus per gemeente, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen. Zo kun je eenvoudig zien hoe de verspreiding van het coronavirus in de regio verloopt. Daarnaast vind je op het dashboard een toelichting over de cijfers.

De GGD test een steeds bredere groep met coronaklachten, waaronder leraren, mantelzorgers, kappers, en jeugdtrainers. “In juni is het de bedoeling om iedereen in Nederland met klachten te testen. Voordat de maatregelen werden versoepeld, testten we alleen kwetsbare groepen en zorgpersoneel. De cijfers zeiden toen weinig over het daadwerkelijke aantal patiënten met corona in een gemeente en/of onze regio.” Omdat de cijfers een realistischer beeld geven van de verspreiding in onze regio, wil de GGD HM de cijfers centraal beschikbaar stellen. Dit doen ze door het corona-dashboard.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.