Josh Walet

GGD-locaties blijven zondag dicht door code rood

Vanwege het slechte weer dat op komst is, hadden een aantal GGD locaties in het land eerder al aangekondigd te sluiten. Nu er code rood is afgegeven door het KNMI heeft de GGD besloten om alle locaties zondag te sluiten. 

De locaties in de regio Hollands Midden blijven bij slecht weer in principe open, maar bij code rood geldt er een uitzondering. Dan sluiten alle test- en vaccinatielocaties. Dat gaf GGD Hollands Midden vrijdag al aan. 

Zaterdagmiddag heeft het KNMI voor de zondag opgeschaald van code oranje naar code rood. De GGD sluit daarom alle locaties in het land. Test- en vaccinatieafspraken gaan niet door. Ook thuisbemonsterafspraken gaan niet door. "Veiligheid gaat voor alles", aldus de GGD. 

Wat betekent dat als je een afspraak had staan voor die dag? Als je een afspraak had voor een test, dan belt de GGD je voor het inplannen van een nieuwe afspraak. Je hoeft zelf niets te doen. Als je een vaccinatieafspraak had, dan kun je een nieuwe afspraak inplannen via het telefoonnummer dat in jouw uitnodigingsbrief staat. Je kunt, nadat code rood is opgeheven, binnen een week terecht voor een nieuwe afspraak. ​


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.