Aad Hogenboom

Goed nieuws voor sneeuwliefhebbers: Kaag en Braassem kleurt dit weekend mogelijk wit

Het wisselvallige weer in Nederland wordt vervangen door kou. Vanaf vandaag, donderdag 14 januari, zakken de temperaturen tot het vriespunt en trekt er een koude luchtstroom over Nederland. Dit betekent: kans op sneeuw!

Tot nu toe viel er deze winter alleen nog sneeuw in Limburg, maar daar lijkt dit weekend verandering in te komen. ‘’Met een oostenwind wordt het vanaf donderdag koud. In de nacht gaat het op uitgebreide schaal vriezen en overdag wordt het niet warmer dan 0 tot 3 graden’’, meldt WeerOnline. Ook aankomend weekend blijft het koud, vooral zaterdag 16 januari is de kans op sneeuw groot. Na een koude nacht met van -1 tot -5 graden, neemt in de loop van de middag de kans op neerslag toe.

‘’Vooral in de avond en in de nacht naar zondag trekt een gebied met winterse neerslag over het land.’’ Vermoedelijk valt er een laag sneeuw van 1 tot 3 centimeter in onze regio. Op de wegen zal de sneeuw naar verwachting niet blijven liggen, maar tijdelijke gladheid is niet uitgesloten. Vanaf zondag zijn de winterse weersomstandigheden weer even voorbij. De wind waait uit het westen en voert wat zachtere lucht aan. De temperatuur stijgt naar 4-5 graden in het westen.

In 2019 sneeuwde het ook in deze periode. Vorig jaar bleef de sneeuw uit. Zullen we dit weekend wel weer mooie winterse plaatjes van Kaag en Braassem in de sneeuw kunnen verwachten? Stuur dan jouw mooiste foto's naar info@allesinkaagenbraassem.nl


Meer nieuws

Overige gisteren 17:21

Woubrugge ziet naar elkaar om

Maudy Heemskerk, inwoonster uit Woubrugge, begon zich in december ongerust maken over eenzame mensen in haar dorp. Met die reden startte zij ‘Woubrugge ziet naar elkaar om.’

Advertorial Overige gisteren 15:33

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:02

Grote stijging gevaccineerden rijksvaccinatieprogramma in Kaag en Braassem

Het is je vast niet ontgaan: Nederland is gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Alleen wanneer de groep gevaccineerden groot genoeg is, wordt de bevolking goed tegen het virus beschermd. Om in te schatten waar men mogelijk tegen de meeste corona-vaccinatieweigeraars aan zal lopen, bracht het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C) de algemene vaccinatiegraad per gemeente in kaart. Zo ook voor onze gemeente.