Pixabay

Gratis compost als bedankje

Dit jaar wordt in Kaag en Braassem weer de compostactie gehouden. Inwoners kunnen een paar scheppen gratis compost afhalen bij het afvalbrengstation aan het Veenderveld. Dat kan op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 maart.

Inwoners van Kaag en Braassem krijgen dit aangeboden als bedankje voor het gescheiden inleveren van gft-afval. Van dit afval wordt onder andere compost gemaakt.

Het afvalbrengstation aan het Veenderveld 53 in Roelofarendsveen is geopend op donderdag en vrijdag van 08.00-12.00 uur en van 13.00-15.30 uur en op zaterdag van 08.00-12.30 uur. Neem voor de compost jouw eigen emmer of zak mee. Je kunt geen aanhangwagen volscheppen. De actie geldt alleen voor inwoners van de gemeente Kaag en Braassem, niet voor zelfstandige ondernemers. Op is op! Zorg dat je er snel bij bent.

Compost is een meststof die op natuurlijke wijze wordt gemaakt van organisch afval. Door het apart inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (gft) is het mogelijk dit afval te recyclen. Zo hoeft minder afval gestort of verbrand te worden en kan het opnieuw als compost worden gebruikt.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.