Dennis

Groen licht voor landijsbanen Kaag en Braassem: Ze mogen open!

Het was nog even spannend voor de landijsbanen in Kaag en Braassem, maar dinsdag 9 februari kregen zij groen licht. De gemeente Kaag en Braassem heeft het opgestelde corona protocol goedgekeurd. Dit betekent dat de landijsbanen open mogen.

De landijsbaan in Oude Wetering van ijsclub Alkemade gaat vanavond, 10 februari, om 18.00 uur open. Dit is echter wel alleen voor hun eigen jeugd, die gaat dan trainen. Morgen, 11 februari vanaf 10.00 uur gaat de landijsbaan open voor het publiek. De landijsbaan werkt met reserveringen en tijdsloten in verband met de coronaregels.

Ijsvereniging Woubrugge staat ook de springen om hun leden te verwelkomen op het ijs. Op dit moment doen vrijwilligers er alles aan om een mooie ijsvloer te maken. ‘’Nu is het nog wachten op groen licht van onze ijsmeester. Inspectie vanmorgen leerde dat de ene helft er goed uit ziet, zonder sneeuw en hard. De andere kant was bedekt met sneeuw en heeft nog aandacht nodig.’’

In Leimuiden bij ijsclub Nut en Vermaak is het ijs nog niet dik genoeg. ‘’Op dit moment wordt er door onze ijsmeesters hard gewerkt om de ijsbaan ‘schaatsbaar’ te maken.'' Zij kijken de komende nacht aan hoe het gaat en beslissen morgen of de landijsbaan kan openen.

Voor allemaal geldt: hou de site een social media in de gaten over de actuele openingstijden.

ijsclub Alkemade


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.