Dennis

Groen licht voor landijsbanen Kaag en Braassem: Ze mogen open!

Het was nog even spannend voor de landijsbanen in Kaag en Braassem, maar dinsdag 9 februari kregen zij groen licht. De gemeente Kaag en Braassem heeft het opgestelde corona protocol goedgekeurd. Dit betekent dat de landijsbanen open mogen.

De landijsbaan in Oude Wetering van ijsclub Alkemade gaat vanavond, 10 februari, om 18.00 uur open. Dit is echter wel alleen voor hun eigen jeugd, die gaat dan trainen. Morgen, 11 februari vanaf 10.00 uur gaat de landijsbaan open voor het publiek. De landijsbaan werkt met reserveringen en tijdsloten in verband met de coronaregels.

Ijsvereniging Woubrugge staat ook de springen om hun leden te verwelkomen op het ijs. Op dit moment doen vrijwilligers er alles aan om een mooie ijsvloer te maken. ‘’Nu is het nog wachten op groen licht van onze ijsmeester. Inspectie vanmorgen leerde dat de ene helft er goed uit ziet, zonder sneeuw en hard. De andere kant was bedekt met sneeuw en heeft nog aandacht nodig.’’

In Leimuiden bij ijsclub Nut en Vermaak is het ijs nog niet dik genoeg. ‘’Op dit moment wordt er door onze ijsmeesters hard gewerkt om de ijsbaan ‘schaatsbaar’ te maken.'' Zij kijken de komende nacht aan hoe het gaat en beslissen morgen of de landijsbaan kan openen.

Voor allemaal geldt: hou de site een social media in de gaten over de actuele openingstijden.

ijsclub Alkemade


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.