Dennis

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Omdat Heemskerk zich focuste op de finale met de estafetteploeg liet ze de halve finale op de 50 meter vrije slag schieten. In een emotioneel gesprek met radio 1 legde Heemskerk haar keuze uit. "Ik dacht, we hebben hier een kleine kans op een medaille, Kira is individuele finalist en Arno heeft zilver, Niels zwemt een Nederlands record en ik zwem mijn beste tijd in 6 jaar. Als die kleine kans er is, moet je ervoor gaan." Het mocht helaas niet zo zijn.

Zo kwam er op deze 31e juli 2021 een einde aan de olympische carrière van Femke Heemskerk. Een carrière die resulteerde in een gouden(2008) en zilveren(2012) medaille met de estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag. Over helemaal stoppen wilde een emotionele Heemskerk niet nadenken. "Ik vind zwemmen nog veel te leuk, maar je weet het nooit met mij", aldus Heemskerk tene de NOS.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.