Pixabay

Het tulpenseizoen komt er weer aan

Op zaterdag 18 januari vindt de jaarlijkse Nationale Tulpendag plaats. Voor tulpenkwekers is dit hét moment van het jaar, omdat hiermee het tulpenseizoen wordt ingeluid. Tulpenboer Joost Wesselman uit Roelofarendsveen is betrokken bij het evenement.

Op de Dam in Amsterdam leggen tulpenkwekers een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in allerlei verschillende kleuren. Op zaterdag 18 januari mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken op de Dam. Joost Wesselman (Wesselman Flowers) uit Roelofarendsveen zit in het bestuur van de organisatie van de Nationale Tulpendag, want dit jaar voor de achtste keer plaatsvindt in Amsterdam.

“Met de Nationale Tulpendag vieren we dat het tulpenseizoen weer is begonnen. Alle tulpenboeren laten dan zien wat ze in huis hebben. Zelf ben ik al jaren bij het evenement betrokken omdat ik in het bestuur zit”, vertelt Wesselman. “Vaak schijnt de zon. Voor komende zaterdag voorspellen ze iets minder weer, maar dat mag de pret niet drukken. Het zal in ieder geval gezellig worden, want zoveel tulpen bij elkaar zorgt altijd voor lachende gezichten!”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.