Pixabay

Het tulpenseizoen komt er weer aan

Op zaterdag 18 januari vindt de jaarlijkse Nationale Tulpendag plaats. Voor tulpenkwekers is dit hét moment van het jaar, omdat hiermee het tulpenseizoen wordt ingeluid. Tulpenboer Joost Wesselman uit Roelofarendsveen is betrokken bij het evenement.

Op de Dam in Amsterdam leggen tulpenkwekers een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in allerlei verschillende kleuren. Op zaterdag 18 januari mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken op de Dam. Joost Wesselman (Wesselman Flowers) uit Roelofarendsveen zit in het bestuur van de organisatie van de Nationale Tulpendag, want dit jaar voor de achtste keer plaatsvindt in Amsterdam.

“Met de Nationale Tulpendag vieren we dat het tulpenseizoen weer is begonnen. Alle tulpenboeren laten dan zien wat ze in huis hebben. Zelf ben ik al jaren bij het evenement betrokken omdat ik in het bestuur zit”, vertelt Wesselman. “Vaak schijnt de zon. Voor komende zaterdag voorspellen ze iets minder weer, maar dat mag de pret niet drukken. Het zal in ieder geval gezellig worden, want zoveel tulpen bij elkaar zorgt altijd voor lachende gezichten!”


Meer nieuws

Overige gisteren 14:05

Kattenkwaad in Mariakapel Oude Wetering

De laatste tijd heeft de Mariakapel in Oude Wetering steeds meer te maken met kattenkwaad. Het kerkbestuur doet een oproep om te vragen op te letten. 

Overige gisteren 11:18

Dier te water in Oud Ade

Er is vanmorgen vroeg een schaap in de sloot gevallen aan de N445 te Oud Ade. De brandweer is te hulp geschoten.

Overige gisteren 11:08

Bestuurster aan de kant gezet

Gisteren werd er een vrouw aan de kant gezet door de politie in Roelofarendsveen. Zij mocht vervolgens niet meer verder rijden.

Advertorial Pers gisteren 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.