Poldertocht

Inschrijving 11e editie Poldertocht vanaf woensdag 22 juni geopend

Na twee jaar uitstel eindelijk terug van weggeweest: de Poldertocht gaat op zondag 4 september weer van start! Een unieke belevenis die deelnemers langs bijzondere plekken in de Kaag en Braassem brengt; plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor wandelend publiek. 

De organiserende verenigingen, de ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem en Rotaryclub Roelofarendsveen, hebben in de coronaperiode niet stil gezeten en alles op alles gezet om van deze 11e editie weer een bijzonder belevenis te maken. De Poldertocht, die ieder jaar een andere startlocatie kent, vertrekt dit jaar uit Rijnsaterwoude.

Hiervandaan zijn er drie routes uitgestippeld van ca. 6 kilometer, 11 kilometer en 17 kilometer. Voor iedere wandelaar is er dus een passende tocht. De routes voeren over weilanden, graskades, boerderijen en bruggetjes en niet te vergeten: onderweg zorgen Polderverrassingen voor de nodige ontspanning en plezier. Ook bij de start en finish ontbreekt het niet aan de nodige gezelligheid en muziek. Kortom: dit wil niemand niet missen!

Door mee te doen aan de Poldertocht steun je direct twee goede doelen; de cateringopbrengsten komen ten goede aan de ijsclubs. Daarnaast is de opbrengst van de inschrijfgelden bestemd voor het Liliane Fonds. Dit jaar is je inschrijving zelfs nog waardevoller: een geweldige anonieme sponsor heeft besloten het inschrijfgeld te verdubbelen en te doneren aan het Liliane Fonds.

In 2019 werd maar liefst € 20.500 opgehaald voor het Liliane Fonds, een bedrag waarmee een aanzienlijk aantal gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden geholpen kunnen worden. Wil je naast wandelen op een andere manier een steentje bijdragen? Word dan vriend van de Poldertocht en meld je aan via sponsor@poldertocht.com. Genoeg redenen dus om mee te doen aan dit heerlijke wandelfestijn, zien we u ook aan de start verschijnen? De inschrijving zal woensdag 22 juni worden geopend, meld je aan op: www.poldertocht.com maar wacht niet te lang; er is plek voor 3500 wandelaars.


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.