Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Evenementen 15 jun. 2021 13:35

Genoeg alternatieven voor Feest! in Oude Wetering

Helaas kan ook dit jaar Feest! in Oude Wetering niet doorgaan. Maar niet getreurd, er zijn een aantal leuke alternatieven die iedereen gewoon vanuit huis kan doen!

Evenementen 4 jun. 2021 10:10

Het Oranjecomité gaat ervoor!

Oranjecomité Juliana uit Roelofarendsveen heeft besloten na een jaar afwezigheid de Oranjefeesten weer te organiseren. Dit doen ze vooralsnog door rekening te houden met twee scenario’s; een feestweek met de anderhalvemeterregel, en een feestweek waarbij stap 6 in het openingsplan van kracht is, en dus 'alles' weer kan.

Evenementen 3 jun. 2021 17:08

Primeur: Vrij & Blij is het eerste grote muziekfestival in juli dat door mag gaan

Groen licht voor Vrij & Blij! De organisatie van het nieuwe Alphense festival mag van de gemeente doorgaan met het organiseren, en wordt daarmee één van de eerste grote evenementen van Nederland. De organisatie heeft samen met de gemeente Alphen aan den Rijn hard gewerkt om het feest, wat plaatsvindt op 9 en 10 juli, mogelijk te kunnen maken.

Evenementen 17 mei 2021 12:47

Geen feestweek in Leimuiden dit jaar

Het Oranje Comité Leimuiden bracht gister het treurige nieuws naar buiten dat, net zoals Koningsdag, er dit jaar ook geen feestweek plaats zal vinden in Leimuiden. 

Evenementen 5 mrt. 2021 09:51

Veen Gaat Vreemd gaat dit jaar opnieuw niet door

Veen Gaat Vreemd gaat dit jaar niet door, zo meldt Splotsz, organisator van het knalfuif. De festiviteiten rondom het paasweekend kunnen niet doorgaan. Liefhebbers moeten dus nog een jaartje geduld hebben. 

Evenementen 24 feb. 2021 09:13

Finale NK Legpuzzelen afgelast

De finale van het NK Legpuzzelen 2020 werd vorig jaar april al verzet naar september. Omdat ook die datum niet haalbaar bleek, werd deze verzet naar 11 april 2021. Nu heeft de organisatie, in goed overleg met Jumbo, besloten ook deze finale niet door te laten gaan. De door de overheid ingestelde regels rondom de pandemie laten het niet toe om een evenement als dit te organiseren.

Evenementen 28 nov. 2020 10:39

Luid Kaag & Braassem 2020 gaat online

Laten we het erop houden dan 2020 een anders dan anders jaar was. Ja, de politiek heeft gewoon zijn werk weer gedaan (of niet!), inwoners hebben weer bijzondere verhalen om te vertellen gehad of hebben uitzonderlijke acties ondernomen. Maar toch was er iets wat echt anders was. Namelijk Oude Wetering en Roelofarendsveen zijn een stapje dichterbij gekomen met de E.M.M. fusie.

Evenementen 18 nov. 2020 12:07

ZolderKolder organiseert ‘Moord op de Bekende Hoogmaaienaar'

In verband met het coronavirus kan Toneelvereniging ZolderKolder dit jaar geen toneelstukken opvoeren. De creatievelingen van ZolderKolder hebben toen de koppen bij elkaar gestoken en zijn tot een ander alternatief gekomen: De moord op de ‘Bekende Hoogmaaienaar’. Een spel waaraan iedereen kan deelnemen, individueel of per huishouden.

Evenementen 13 nov. 2020 11:53

Line-up bekend 1e People4music online festival

People4music organiseert op zondag 29 november een 12 uur durend online festival, met als doel om muzikanten te ondersteunen en juist ook de ‘dicht-bij-je-bed-show’ overeind te houden. De line-up is nu bekend en de organisatie is erg blij met het niveau en diversiteit van de 19 artiesten/bands. 

Evenementen 6 nov. 2020 15:37

Herdenking afgebrande kerk Hoogmade

4 november 2019 is een zwarte dag voor de aanhangers van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade. Een jaar nadat de kerk in brand stond, is er nog altijd onduidelijk of de kerk opnieuw wordt gebouwd. De brand wordt zondag 8 november herdacht in de vorm van een herdenkingsmoment en een herdenkingsviering.

Evenementen 22 okt. 2020 09:06

De Dorpskerkconcerten in Leimuiden vervallen

Het comité Dorpskerkconcerten Leimuiden geeft aan dat vanwege de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus, De Dorpskerkconcerten niet door kunnen gaan.

Evenementen 15 okt. 2020 16:13

Opnieuw Fortnite toernooi tegen politie Kaag en Braassem

Politie Kaag en Braassem organiseert 22 oktober een Fortnite toernooi voor alle gamende kinderen uit de gemeente Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Het toernooi duurt van 13.00 uur tot 15.00 uur, middels een loting wordt er bepaald wie er mee mag doen.

Evenementen 2 okt. 2020 11:16

Geen Fancy Fair in Oud-Ade, wel Grote Verloting XXL

In verband met het coronavirus viert Oud Ade dit jaar geen Fancy Fair. De opbrengst van de jaarlijkse Fancy Fair is altijd bestemd voor de senioren en het lokale verenigingsleven. Om die toch een hart onder de riem te kunnen steken, organiseert het comité nu een Grote Verloting XXL.

Evenementen 30 sep. 2020 17:29

Nieuwe fietsenstallingen Fietsmaatjes

Woensdagmiddag 30 september opende stichting Fietsmaatjes haar nieuwe stallingen voor de drie duofietsen. De stallingen bevinden zich bij De Gogherweide in Oude Wetering en bij De Arendshorst in Roelofarendsveen.

Evenementen 30 sep. 2020 15:23

Jubileumviering s.v. ROAC uitgesteld

Op vrijdag 9 oktober zou voetbalclub s.v. ROAC het jubileumspel de Kroonjuwelen van ROAC organiseren. Helaas gooit het coronavirus en de daarbij komende aangescherpte maatregelen roet in het eten en gaan de Kroonjuwelen weer terug de kluis in.

Evenementen 29 sep. 2020 09:06

Schrijfcafé in Roelofarendsveen

Dinsdag 6 oktober organiseert auteur Alice Bakker het eerste schrijfcafé in Roelofarendsveen. Haar schrijfcafé betekent samen schrijven, van elkaar feedback ontvangen en elke maand aan de slag met een schrijfopdracht.

Evenementen 28 sep. 2020 11:37

Dierenzegening op dierendag in de O.L.V. Geboortekerk

Zondag 4 oktober is het Werelddierendag. Nu kan je je huisdier eens extra knuffelen of een extra snoepje geven, maar hoe lijkt het je om jouw lievelingsdier te laten zegenen? Dit is mogelijk op dierendag in de O.L.V. Geboortekerk in Hoogmade.