Dennis

Varen met Veenders op 23 juli

Op zaterdag 23 juli vanaf 10:30 uur is er een hele speciale editie van Eten met Veenders: er wordt dan niet gegeten, maar de hele dag gevaren, in fluisterbootjes over het Braassemermeer en door de polder. Normaal gesproken kunnen bezoekers van 'Eten met Veenders' elke maand naar een ander restaurant komen om lekker te eten en nieuwe mensen te leren kennen. Maar in juli wordt het ruime sop gekozen. 

"In de zomer wilden we iets bijzonders doen, dus vandaar Varen met Veenders", aldus organisator Kirsten Verdel. "Sommige mensen zijn nog nooit met een bootje de polder in geweest, terwijl het hier spectaculair mooi is, zeker in de zomer. Er zitten tal van verborgen pareltjes verstopt achter de woonwijken: eilandjes en prachtige natuur, vaak nog verstopt tussen de kassen waar de bootjes de hier beroemde Tulpenroute door varen. Echt heel leuk om te doen."

Recordopkomst

Verdel rekent op een hoge opkomst: "De vorige editie van Eten met Veenders was met 54 bezoekers aan restaurant Wagenaar uitverkocht. Dat was voor het eerst. Er zijn nu ook alweer 43 aanmeldingen voor Varen met Veenders, waar in totaal 52 mensen mee naartoe kunnen. Er zijn dus nog maar negen plaatsen beschikbaar op het moment van schrijven. Dus wie mee wil: wees snel. Varen met Veenders gaat natuurlijk wel alleen door bij goed weer."

Wat is Eten met Veenders?

Eten met Veenders is een particulier initiatief dat begon in 2019. Het concept is simpel: een maandelijks etentje als laagdrempelige en gezellige manier om nieuwe mensen uit Roelofarendsveen of omstreken te leren kennen en om lekker te eten. Over wat 'omstreken' zijn doet Eten met Veenders niet zo moeilijk: als je familie of vrienden in Nieuw-Zeeland hebt: ook welkom! Als het maar gezellig wordt. Alle leeftijden zijn welkom, van 0 tot 100+. Je kunt alleen komen, met zijn tweeën of met zijn zessen, met vrienden, buren of familie, het kan allemaal.Bij de eerste editie in 2019 waren 14 deelnemers. Voor de editie in maart 2020 waren meer dan 60 aanmeldingen, maar die kon vanwege corona helaas niet doorgaan. In mei 2022 is Eten met Veenders weer begonnen, met een super gezellige avond met direct alweer tientallen mensen in 't Veen, waaronder ook de oud-burgemeester en... zowaar écht iemand uit Nieuw-Zeeland: een vrouw die net een week eerder was ingetrokken bij haar Nederlandse partner in Roelofarendsveen. De tweede editie van 2022 brak meteen een record: maar liefst 54 mensen kwamen eten, waaronder een jong stel dat letterlijk op de dag van het etentje in het dorp was komen wonen.

Mensen die mee willen varen kunnen zich aanmelden door te mailen naar etenmetveenders@xs4all.nl. Vol=vol.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.